Cancan

Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu. Fostul primar a dezvăluit care este visul său

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu. Fostul primar a dezvăluit care este visul său
Ministrul Justiției spune vizavi de Sorin Oprescu că unii condamnați penal definitiv pentru fapte de corupție în România găsesc „portițe legale” în legislația străină

Sorin Oprescu a obținut o primă victorie împotriva statului român, pe care l-a acuzat în Grecia că nu i-a oferit posibilitatea unui proces corect. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni într-un dosar de corupție. Oprescu i-a convins pe judecătorii din Grecia să îl lase în libertate până când vor lua o decizie definitivă pentru extrădarea lui.

În urma audierilor, magistrații eleni au luat decizia de a-l elibera condiționat pe Sorin Oprescu, până când vor lua o decizie finală în privința extrădării sale. Iată ce le-a spus medicul judecătorilor!

Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu

În cadrul audierilor, medicul le-a spus magistraților care este pensia pe care o primește în România, după 47 de ani de activitate. Este vorba despre suma de 3000 de euro/lunar, contravaloarea a 15.000 de lei. Sorin Oprescu a fost medic și profesor universitar.

“Sorin este fost profesor universitar, chirurg, ieşit la pensie. El are un venit lunar de 3.000 de euro din pensie. Pensia nu i-a fost confiscată (n.r. de justiţia din România), aşa că aici, în Grecia, trăieşte din banii de pensie şi mai este ajutat şi de fiul său. Cei doi vor să deschidă o firmă comercială,” a fost mărturia medicului Adriana Nica în faţa judecătorilor eleni.

Magistrații eleni l-au întrebat pe Sorin Oprescu ce face în Grecia și cu ce se întreține. În acest context, fostul primar le-a dezvăluit judecătorilor visul său de la bătrânețe. El a spus că s-a mutat în Grecia odată cu ieșirea la pensie, la împlinirea vârstei de 70 de ani, în 2021. A fost dorința lui ca după pensionare să se mute în Grecia unde intenționează, împreună cu fiul său, să-și deschidă o afacere în domeniul cercetării medicale.

Care este visul lui Sorin Oprescu la bătrânețe

În urma audierilor, magistrații din Grecia au decis eliberarea condiționată a lui Sorin Oprescu. Urmează ca aceștia să ia o decizie finală cu privire la extrădarea fostului primar în România.

Sorin Oprescu a plătit cauțiunea în valoare de 5000 de euro și a fost eliberat din penitenciarul Korydallos. Până va afla decizia judecătorilor cu privire la extrădarea sa el nu are voie să părăsească Grecia și trebuie să locuiască la adresa pe care a menționat-o în documentele predate în cadrul procesului.

Adauga un comentariu