Culinar

Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua

Prima masă a zilei este esenţială, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Specialiştii spun că persoanele care nu sar peste micul-dejun mănâncă mai puţin pe parcursul zilei.

Dacă nu mâncăm, este probabil că în jurul orelor 11-12 să apară o senzație intensă de foame care să fie „rezolvată” prin dulciuri sau alte produse hipercalorice. Cel mai bun mic-dejun este acela care are fibre suficiente şi proteine care să iţi ţină de foame până la următoarea masă, fără prea mult zahăr sau grăsimi săturate. Alegerile bune, sănătoase includ pâine integrală, ouă, unt de arahide, cereale, fructe, lapte degresat”, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Acest mic dejun sănătos şi delicios te va ajuta să pierzi din greutate şi va preveni cancerul de colon; durează doar 15 minute să îl prepari! Iată câteva motive pentru care mesele pe bază de fulgi de ovăz trebuie integrate în rutină alimentară zilnică:

Senzaţia de saţietate: fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre, care îţi vor oferi senzaţia de saţietate a unui mic dejun, până la momentul următoarei mese. Mai mult, ei stimulează digestia; aşadar, sunt ideali pentru persoanele care vor să piardă în greutate.

Reglează nivelul colesterolului: datorită fibrelor sănătoase pe care ovăzul le conţine, nivelul colesterolului se va regla. Reglează tensiunea arterială: în afara tuturor ingredientelor care reglează tensiunea, fulgii de ovăz reprezintă cea mai bună soluţie, având în vedere că sunt bogaţi în fibre vegetale

Reţetă de fulgi de ovăz cu banană şi scorţişoară

Ingrediente:

  • 1 cana de fulgi de ovăz
  • 1 banana feliată
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 de cană de lapte
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • Câteva nuci mărunţite

Mod de preparare:

Pune fulgii de ovăz în lapte şi lasă-i aşa timp de 10-20 de minute. Adaugă mierea şi amesteca bine. Pune apoi bananele şi nucile, şi continuă să amesteci. Ulterior adauga şi scorţişoară. Înlocuieşte micul dejun cu acest amestec de cel puţin 3 ori pe săptămână şi te vei bucura de o siluetă de invidiat dar şi de prevenţia cancerului.

Adauga un comentariu