Sanatate

Ce scade tensiunea imediat: Metode pentru a scădea tensiunea arterială

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Ce scade tensiunea imediat Metode pentru a scădea tensiunea arterială
Dacă suferi de hipertensiune este bine să consumi mai multe alimente bogate în potasiu

Hipertensiunea este una dintre afecțiunile tot mai des întâlnite în zilele noastre, dar care poate fi prevenită cu mici trucuri. Dacă te întrebi ce scade tensiunea imediat fără a ajunge la un tratament medicamentos trebuie să știi că unele obiceiuri te pot ajuta să ameliorezi această afecțiune.

De cele mai multe ori, valorile tensiunii arteriale pot fi reduse fără un tratament medicamentos prin îndepărtarea factorilor de risc reprezentat de fumat, obezitate, consum excesiv de sare, stres sau consumul de alcool în cantități excesive.

grafica barbat care se tine de inima
Coenzima Q10 are un efect benefic asupra inimii, influențând tonusul arterelor

Ce scade tensiunea imediat: Când și prin ce metode poți reduce valorile tensionale

Pentru a aplica o serie de metode pentru reducerea imediată a valorilor tensionale trebuie să cunoști și principalele simptome ce te pot pune în gardă. Dacă simți dureri de cap accentuate, oboseală, respirație dificilă sau senzație de vâjâit în urechi trebuie să renunți la unele obiceiuri.

Exisă și anumite substanțe care reduc tensiunea arterială, fiind folosite ca remedii naturiste pentru tensiunea mare. L-arginina și L-citrulina sunt substanțele responsabile pentru creșterea nivelului de oxid nitric în sânge. Oxidul nitric poate dilata vasele de sânge, scăzând astfel tensiunea arterială. Specialiștii spun că tensiunea arterială poate fi menționată la o valoare normală dacă iei 4-8 g pe zi.

De asemenea, un remediu naturist care te ajută să reduci valorile tensionale sunt acizii grași. Coenzima Q10 are un efect benefic asupra inimii, influențând tonusul arterelor. Unii specialiști spun că consumul de vitamina C, usturoi, calciu, vitamina D și ghimbirul au efecte benefice asupra inimii.

Suplimentele alimentare precum L-teanina sunt recomandate în perioadele de stres și nervozitate. De obicei, se administrează în cantitate de 100-200 mg pe zi.

grafica femeie care se tine de cap din cauza durerilor
De cele mai multe ori, valorile tensiunii arteriale pot fi reduse fără un tratament medicamentos prin îndepărtarea factorilor de risc

Sfaturi care te ajută să scazi tensiunea arterială

Pentru a reuși să scazi tensiunea arterială este bine să mergi 30 de minute zilnic, o plimbare te va ajuta să oxigenezi celulele corpului și să pompezi sângele mai eficient. De asemenea, este bine să menții un pas alert și să faci o pauză de câteva minute în timpul plimbării.

Dacă suferi de hipertensiune este bine să consumi mai multe alimente bogate în potasiu. Cu cât organismul este aprovizionat cu mai mult potasiu, cu atât tensiunea va fi mai mică. Alimentele recomandate de specialiști sunt roșiile, soia, prunele uscate și bananele.

Persoanele care știu că au o problemă cu tensiunea trebuie să consume cu moderație sare. Astfel, o persoană cu hipertensiune nu ar trebui să folosească în prepararea mâncării mai mult de jumătate de linguriță de sare pe zi. De asemenea, este recomandat să renunțe la gustările nesănătoase, precum biscuiții sau chipsurile care conțin o cantitate mare de sare.

persoana care isi masoara tensiunea si tine un recipient cu sare in mana
Persoanele care știu că au o problemă cu tensiunea trebuie să consume cu moderație sare

Medicii recomandă consumul de ciocolată neagră, acesta conține flavonoide care contribuie ca vasele de sânge să fie mai elastice. Astfel, este bine să consumi zilnic aproximativ 60 de grame de ciocolată neagră.

Pentru a menține tensiunea la o valoare normală sunt benefice și ceaiurile pentru hipertensiune arterială. Infuziile din păducel, tei sau sunătoare sunt foarte eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale. Ceaiurile obținute din aceste plante reglează activitatea inimii, dilatând vasele de sânge.

Dacă folosești și aplici obiceiurile ce scad tensiunea imediat vei reuși să-ți menții o valoare a acesteia de 120/80. Primul număr face referire la valoarea presiunii sistolice, iar al doilea număr spune care este presiunea diastolică. Pentru verificarea nivelului de presiune, cel mai bine este să folosești un tensiometru.

persoana care isi masoara tensiunea cu un tensiometru
Pentru a menține tensiunea la o valoare normală sunt benefice și ceaiurile pentru hipertensiune arterială
Comentarii
  • Sunt de acord că alimentația e un aspect foarte important! Totodată, contează foarte mult și administrarea produselor de susținere a organismului, vitamine și minerale. Pentru persoanele hipertensive se folosește Tonerin. Conține o compoziție excelentă, naturală și este eficient!

  • Sunt de acord că mâncarea este foarte importantă. Am mâncat ceva picant și gata, presiunea se ridică imediat în sus. Am avut și eu așa, până când am comandat Cardiform. A ajutat la stabilizarea, și nu există aproape nici un salt.

  • Tonerin – un remediu excelent. Sora îl administrează și, în general, a încetat să se plângă de presiune. Și iau Tensital ca supliment. Ajută la 100%!

  • Pentru mine, cel mai bun remediu sunt capsulele Tonuplex. Sunt o persoană hipertensivă de mult timp și știu despre ce vorbesc. Am încercat o mulțime de metode diferite pentru a-mi normaliza tensiunea arterială, dar numai cu Tonuplex mă simt sănătoasă. Capsulele stabilizează tensiunea arterială cu ajutorul a trei componente naturale: extract de olive leaf, japanese knotweed root, gymnema sylvestre. Acestea ajută la normalizarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc funcția inimii și a vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor de sânge și complicațiilor. Încercați-l, sunt sigură că veți fi mulțumiți.

Adauga un comentariu