Prima pagină » Sanatate » Metode de a scădea tensiunea arterială rapid: Soluții naturale pentru o tensiune normală

Metode de a scădea tensiunea arterială rapid: Soluții naturale pentru o tensiune normală

19 nov. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Din ce în ce mai multă lume suferă de hipertensiune arterială, mulți chiar fără să știe, iar asta îi determină să afle metode de a scădea tensiunea arterială rapid.

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor atunci când circulă prin ele. Valoarea tensiunii este dată de cantitatea de sânge pe care o pompează inima, dar și de rezistența opusă de artere. Hipertensiunea apare în momentul în care prin vasele de sânge trece o cantitate mare de sânge, iar arterele sunt înguste.

Tensiunea arterială ridicată mai este denumită „ucigașul tăcut“ deoarece în cele mai multe cazuri nu există simptome ale bolii.

persoana careia i se masoara tensiunea arteriala

Tensiunea arterială normală este de 120/80 mmHg. Prima cifră reprezintă presiunea exercitată de inimă pentru a pompa sângele în corp, în timp ce cea de-a doua este presiunea în artere între bătăi atunci când inima se odihnește.

H hipertensiunea arterială reprezintă orice valoare de peste 140/90 mmHg. În cazul în care tensiunea arterială este între 120/80 mmHg și 139/89 mmHg, atunci putem vorbi despre prehipertensiune.

persoana careia i se masoara tensiunea arteriala

Metode de a scădea tensiunea arterială rapid: Înlocuirea unor medicamente

Persoanele care au tensiune arterială ridicată au la îndemână mai multe metode prin care pot să o reducă.

Pentru cei care suferă de hipertensiune există mai multe medicamente ce pot fi luate fără prescripție de la medic. Este vorba despre antihistaminicele luate în locul decongestionantelor nazale care fac să crească tensiunea arterială. Pentru durere, în locul antiinflamatoarelor nonsteroidiene se poate lua aspirină sau acetaminofen.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că medicamente precum contraceptivele hormonale, antidepresivele sau medicamentele împotriva migrenei pot duce la creșterea tensiunii arteriale.

Altfel, obținerea bacteriilor bune din alimentație și din pilulele probiotice, pe o perioadă mai mare de timp, duce la scăderea presiunii sistolice, în medie, cu 3,6 mm Hg, iar cea diasistolică, in medie, cu 2,4 mm Hg.

persoana careia i se masoara tensiunea arteriala

Scăderea în greutate, exerciții fizice și viață fără stres

În cazul persoanelor care suferă de hipertensiune, scăderea în greutate poate duce la reducerea tensiunii arteriale. Kilogramele în plus creează îngreunează activitatea inimii. O scădere cu 4,5 kilograme a greutății poate reduce presiunea sistolică cu 4,5 mm Hg, iar pe cea diasistolică cu 3 mm Hg.

Persoanele hipertensive trebuie să apeleze la exerciții fizice pentru a reduce tensiunea arterială. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că exercițiile fizice trebuie corelate cu tratamentul medicamentos prescris.

Stresul este considerat unul dintre principalii factori ce duc la creșterea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune este indicat să ducă o viață fără stres. Pentru asta, stilul de viață joacă un rol important. Astfel, este indicată o dietă sănătoasă, în care să se evite consumul excesiv de sare, zahăr, grăsimi și alcool.

persoana careia i se masoara tensiunea arteriala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *