Cancan ultimă oră

Ce se întâmplă când bei apă caldă cu lămâie! Zece beneficii

Publicat: 21 ian. 2020

Ce se întâmplă când bei apă caldă cu lămâie? Multor persoane nu le sună bine când le spui că este recomandat să bea apă caldă, dimineața, pe stomacul gol. Cei mai mulți ar alege apa rece, care pare mai revigorantă. Însă, nu are acelați efect precum apa caldă. Apa rece împiedică procesul de absorbție a nutrienților în timpul digestiei, deoarece corpul trebuie să se concentreze pe încălzirea temperaturii corpului. Un studiu a descoperit chiar că apa rece poate face ca mucusul nazal să fie mai gros și mai dificil să treacă prin tractul respirator. În cultura chineză, se crede că consumul de apă caldă pe stomacul gol ajută la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea congestiei. Ba chiar mai mult, apa caldă poate relaxa sistemul nervos, deorece corpul vostru nu trebuie să mai depună muncă în plus pentru a încălzi apa.

Adăugarea de lămâie poate oferi și mai multe beneficii pentru sănătate. Acesta adaugă Vitamina C necesară corpului tău, îți îmbunătățește sistemul imunitar și te ajută să te protejezi de răceli și de flusuri. Lămâile sunt bogate în Vitamina C, folat, potasiu, flavonoide și compuși numiți limonine. Un sfert de cană de suc de lămâie conține 31% din ADR pentru Vitamina C, 3% din folat și 2% din potasiu de care ai nevoie în fiecare zi. În plus, are doar 13 calorii.

Ce se întâmplă când bei apă caldă cu lămâie? Explicația științifică
1. Elimină congestia nazală

Consumul de apă caldă dimineața vă poate curăța sinusurile și vă poate ajuta să respirați mai bine. Adăugarea de lămâie vă poate spori și mai mult sistemul imunitar datorită cantităților mari de antioxidanți.

2. Ajută pentru o digestie sănătoasă

Apa caldă ajută la lărgirea vaselor de sânge și crește fluxul de sânge către intestine, ceea ce ajută la accelerarea digestiei. Apa caldă te ajută, de asemenea, să rămâi hidratată mai mult decât apa rece, ceea ce înseamnă că corpul tău va scăpa de toxine mult mai repede. Lamaia poate ajuta, de asemenea, cu detoxifierea corpului, deoarece s-a demonstrat că îmbunătățește funcția hepatică.

3. Calmează sistemul nervos central

Deoarece organismul trebuie să încălzează apa rece până la temperatura de 36 de grade a corpului, asta depune multă energie. De asemenea, comsumul de apă rece vă poate șoca organismul provocând stări de anxietate și stres pe parcursul zilei. S-a demonstrat că lămâia îmbunătățește starea de spirit și stabilizează emoțiile.

4. Relevă constipația

Apa caldă vă ajută intestinele să se contracte, în timp ce apa rece vă poate încetini mult enzimele digestive. Dacă suferiți de constipație, este recomandat să beți apă caldă dimineața. Vă poate stimula intestinele și vă poate asigura un sistem digestiv sănătos. În plus, lămâia conține o formă de fibră solubilă numită pectină, care poate îmbunătăți sănătatea intestinelor și digestia lentă a zaharurilor și a amidonului.

5. Te păstrează hidratat

Apa caldă vă ajută să rămâneți mai mult timp hidratat. Asta înseamnă că nu este necesar să beți apă în continuu, iar efectele se simt imediat. Lamaia vă va ajuta să vă mențineți hidratat, datorită conținutului ridicat de apă și aromei răcoritoare.

Ce se întâmplă când bei apă caldă cu lămâie? Explicația științifică
6. Ajută la slăbit

Consumul de apă caldă vă ajută să vă stimulați metabolismul, ceea ce ar trebui să vă ajute să pierdeți în greutate. De asemenea, îți „trezește” intestinele, ceea ce te ajută să elimini deșeurile și greutatea excesivă a apei.

7. Ajută la circulația sângelui

S-ar putea să fi auzit că o baie caldă sau un duș vă poate extinde temporar venele și arterele, ceea ce va ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge în tot corpul. Experții au descoperit că consumul de ceai sau apă caldă poate avea un efect similar. Apa potabilă cu lămâie în fiecare dimineață poate crește și mai mult circulația datorită antioxidanților puternici și a nutrienților prezenți care ajută la creșterea nivelului de oxigen în întregul corp.

8. Ajută la relaxarea mușchilor

Am explicat deja cum ajută apa caldă circulația sângelui. Este valabil și în cazul mușchilor. Deoarece apa caldă crește fluxul de sânge către țesuturi și mușchi, poate ajuta la ameliorarea tensiunii și la promovarea sentimentelor de relaxare. Dacă aveți probleme să dormiți noaptea, încercați să beți apă caldă cu lămâie înainte de culcare.

9. Apa caldă cu lămâie poate elimina toxinele

Când bei apă caldă, temperatura internă a corpului tău începe să crească. Când se întâmplă acest lucru, sistemul endocrin devine activat, ceea ce vă determină să transpirați și să eliminați toxinele.

10. Elimină simptomele Acalaziei

Acalazia este o afecțiune în care alimentele au probleme de deplasare de la esofag în stomac. Persoanelor cu această afecțiune le este greu să înghită și, de asemenea, simt că alimentele rămân „blocate” în esofagul lor. Cercetările arată că apa caldă poate ajuta persoanele cu acalazie să digere alimentele mai bine, probabil deoarece apa caldă călătorește mai repede decât apa rece și accelerează sistemul digestiv.loading...

Adauga un comentariu