Info Turism

Ce se întâmplă cu plajele din Grecia. Iată cum vom face plajă vara aceasta pe litoralul grecesc

Publicat: 08 mai 2020
Ce se întâmplă cu plajele din Grecia
plaja din grecia

Ce se întâmplă cu plajele din Grecia. Întrucât economia grecească se bazează foarte mult pe veniturile din turism, autorităţile greceşti vor să pornească cât mai repede industria turismului. O serie de reguli stricte au fost anunţate de oficialii de la Atena. Pe plajele greceşti au fost montate panouri din plexiglas între şezlonguri ca măsură de siguranţă împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Relansarea turimului, vitală pentru autorităţile greceşti

Mai multe state europene au anunţat măsuri de relaxare a carantinei, gradual, astfel cetăţenii din Europa vor putea să călătorească în afara graniţelor. Una dintre destinaţiile preferate de turiştii romani pentru sezonul estival este Grecia. Chiar dacă nu ştim cu siguranţă când vom putea pleca în vacanţă vara aceasta, mulţi romani încă spera la un concediu de vis pe ţărmul mediteranean. În aşteptarea primilor turişti, autorităţile din Grecia au luat deja primele măsuri de relaxare, măsuri care vor duce la relansarea turismului, şi aşa destul de afectat, cu pierderi fără precedent.

Ministrul Turismului din Grecia a anunţat că vor fi noi reguli pentru hoteluri, pentru plaje, reguli noi pentru piscine, noi reguli pentru bufeturile pentru micul dejun, de asemenea reguli şi pentru autobuzele turistice.

Ce se întâmplă cu plajele din Grecia. Panouri din plexiglas între şezlonguri

Chiar şi aşa, cu aceste noi regului, grecii ne arată cum vom face plajă vara aceasta pe litoralul lor. Cea mai importantă măsură aplicată pe plaje este cea de distanţare socială. Astfel, un administrator de plajă din insula Santorini a venit cu o idee inedită. Ca şi o măsură anti-COVID-19, acesta a instalat nişte panouri din plexiglas între şezlonguri care să limiteze interacţiunea dintre turiştii aflaţi pe plajă. Cabinele respective adăpostesc două şezlonguri şi o umbrelă, iar acestea vor avea şi câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru că turiştii să îşi poată curăţa mâinile într-un mod corespunzător.

Chiar dacă pare o măsură desprinsă din filmele SF, proprietarul barului de pe plajă spune că, dacă aceasta este o variantă care să-i facă pe turişti să se simtă în siguranţă, va proceda în acest mod şi îndeamnă că majoritatea operatorilor ecomonici să aplice această măsură.

”Speram că aceste construcţii pe care le vedeţi nu reprezintă viitorul plajelor. Nu ne dorim acest lucru, dar dacă este necesar, şi dacă siguranţa oamenilor depinde de astfel de construcţii… vrem să muncim, să ne continuăm activitatea”, a spus administratorul beach-barului din insula Santorini.

Santorini, cea mai căutată destinație din Grecia?

O altă măsură, care nu este reglementată oficial de autorităţile greceşti, este cea de introducere a paşaportului Coronavirus, un document eliberat de autorităţile sanitare din ţară de origine a turiştilor, care să ateste că aceştia nu sunt infectaţi cu COVID-19.

Santorini este una dintre cele mai căutate destinaţii din Grecia de către turiştii din toată lumea. Mulţi o consideră că şi emblema turismului din Marea Mediterană. Aceasta este o destinaţie foarte populară pentru căsătorii şi pentru petrecerea lunii de miere. Oraşele sale fermecătoare, cu o arhitectură inedită, cocoţate pe vârful munţilor, precum şi litoralul cu marea de un albastru pur, sunt luate cu asalt an de an de milioane de vizitatori.

Adauga un comentariu