Coronavirus

Ce se întâmplă în corpul unui pacient cu COVID-19: Coagulează sângele și afectează funcția cardiacă, hepatică și renală

Publicat: 04 mai 2020

Potrivit Ghidului Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România, infecția cu noul coronavirus crește semnificativ numărul de leucocite din corp (care arată o supra-infecție bacteriană), poate activa coagularea sângelui și poate cauza afecțiuni cardiace, hepatice, renale și insuficiență multiplă de organ, nu doar afecțiuni pulmonare, cum s-a crezut inițial.

Aceștia au creat o serie de 15 analize medicale-cheie pentru pacienții cu COVID-19. Specialiștii spun că aceste analize ar trebui să fie obligatorii pentru toți pacienții suspecți de COVID-18, în paralel cu testul PCR.

„Rata pozitivării în COVID-19 în cazul depistării virusului SARS-CoV-2 prin utilizarea metodei Real Time PCR din diferite produse biologice variază de la 93% în lavajul bronhoalveolar, la o pozitivare de 62% în spută, de 32% în exudatul nazal, ș.a. Pe baza experienței practice deja acumulate în lupta cu noul coronavirus se pare că unul din cinci teste de laborator este fals negativ prin testarea Real Time PCR recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S). Oamenii de știință din întreaga lume sunt preocupați să găsească alte metode de laborator care pot ajuta medicii clinicieni pentru un diagnostic rapid și corect, pentru stadializarea și monitorizarea evoluției COVID-19”, se arată în ghidul întocmit de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România.

Adauga un comentariu