Local

Ce se întâmplă în traficul din Iași? Zeci de accidente s-au petrecut în ultimele zile. Doar în zona podului Nicolina, două autoturisme s-au răsturnat – FOTO

Publicat: 22 iul. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Ce se întâmplă în traficul din Iași Zeci de accidente s-au petrecut în ultimele zile. Doar în zona podului Nicolina două autoturisme s-au răsturnat - FOTO
În ultima perioadă în județul Iași s-au petrecut mai multe accidente rutiere

Zeci de accidente s-au petrecut în ultima perioadă la Iași. Doar în zona podului Nicolina, două autoturisme au fost răsturnate. Polițiștii ieșeni sunt prezenți în trafic, însă șoferii nu par să fie mai responsabili

În ultima perioadă, accidentele rutiere parcă se țin lanț la Iași. Aproape în fiecare zi, în municipiu au loc incidente soldate cu victime omenești. Polițiștii sunt prezenți în trafic și fac frecvent acțiuni de control, însă șoferii nu par să fie mai responsabili. La sfârșitul acestei săptămâni, oamenii legii au deschis mai multe dosare penale pe numele șoferilor prinși pe picior greșit.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași și Poliției Locale Iași au acționat pe raza municipiului Iași pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducători de autoturisme, biciclete și trotinete, care desfășoară activități tip delivery. Au fost efectuate 35 de testări alcoolscopice și au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 conducătorilor auto, iar 9 celor de biciclete.

Valoarea acestora este de 9.856 de lei. A fost reținut un permis de conducere. Spre exemplu, a fost depistat un șofer care în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Iași nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce auto pentru 60 de zile.

Zeci de accidente s-au petrecut în ultima perioadă la Iași

În doar câteva zile s-au produs foarte multe accidente rutiere. Polițiștii ieșeni au transmis câteva recomandări pentru ca incidentele din trafic să fie evitate.

„Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic și de drum. Conducătorilor de biciclete și de trotinete electrice le recomandăm să efectueze fiecare manevră după o asigurare temeinică. De asemenea, le recomandăm conducătorilor auto să nu urce la volan, dacă au consumat alcool, și să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă se gândesc să încalce o regulă de circulație. Suntem permanent în trafic pentru siguranța dumneavoastră, folosind aparatura radar, etilotestele și drugtestele. Conduceți prudent, viața are prioritate”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Iată că, după zeci de accidente care s-au petrecut în ultima perioadă la Iași, șoferii nu au devenit mai responsabili.

Comentarii
  • Unde stau polițiștii in trafic? Stau doar la radar, la Fac de construcții, la Electra etc. In zonele în care stau pentru radar este sens unic și nu prea sunt accidente. Dar fac bani. Iar în oraș se blochează intersecțiile, accesul in diverse locuri, se parchează mașinile și pe a doua bandă și tot așa. Unde stau polițiștii?

  • Abureli!Tot prostu face uber si bolt la Iasi normal sa se întâmple asa când vin toți buluc ..să reglementeze transportul alternativ ..

  • Să stea polițiștii să urmărească camerele din oraș alea montate de primărie și să împartă amenzi la greu pentru neregulile din trafic. Ăia care întorc pe linie dublă continuă să nu se culce pe-o ureche, să primească amendă în poștă cu poză cu tot. Așa n-ar mai face ce vor prin oraș.

  • Se intampla ca multi dintre soferii ieseni cred ca au facut scoala de soferi la aia de pe Stefan cel mare… cu recenzii super pozitive (dar false) unde se conduce cand , cum , si daca vor intructorii… si uite asa trece anul , expira dosarul, o iei de la capat ca altfel nu ai cum si dai numai de escroci cu aere de instructori !!!!!!!!

  • Asa platesc iesenii deciziile tampite luate de alesii lor. Redeschiderea strazii Stefan cel Mare ar fi o chestiune inteleapta. Doar ca alesii iesenilor vor sa inchida si mai mult, de la Piata Unirii si pana la palat. Sa vezi atunci…

  • Este rezultatul unui trafic greoi, prost semaforizat si semnalizat, lipsa sensurilor giratorii, soferi care dorm in timp ce conduc, necunoasterea si nerespectarea regulilor de circulatie. Circulati prin Viena la orice ora de varf si o sa constatati ca este imposibil sa produci un accident si asta fara prezenta politiei pe care nici nu o vezi. Am circulat prin toata Europa si nu am intalnit aberatii precum intersectiile de la Fundatie si Podu Ros. De ce va este frica de sensurile giratorii? Sunt cele mai eficiente. Nu iau apararea politistilor rutieri, dar nu au ce sa mai faca in fata unor salbatici. In ce tara din lumea civilizata se dirijeaza circulatia pana trece cine are de trecut si apoi se lasa haosul in urma (vezi intersectia de la Purcica in zilele lucratoare)?

  • Pentru Plm.Oare cati dintre noi isi mai aminteste de trecerea de pietoni de la terasa Tucano spre primarie?Mai era o trecere de pietoni in fata Bancii Nationale.La cate autoturisme sunt in trafic astazi sigur se blocheaza strada.Atunci era cate o banda pe sens si tot se bloca dar acum?

Adauga un comentariu