Actualitate

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 1 iulie 2024. Câți bani primesc în plus românii

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 1 iulie 2024. Câți bani primesc în plus românii
Suma care le va intra în cont românilor va fi de 2.300 lei

Vești bune pentru toți românii! Salariul minim pe economie va crește de la data de 1 iulie 2024! Marcel Ciolacu a făcut marele anunț, în urmă cu puțin timp. Iată cât de mulți bani vor primi românii din data de 1 iulie 2024!

Românii vor primi mai mulți bani la salariu din data de 1 iulie 2024. Angajații din România au primit vestea pe care o așteptau cu nerăbdare.

Marcel Ciolacu a venit cu mai multe vești bune în ceea ce privește veniturile pe care le vor avea oamenii până la sfârşitul anului 2024.

Românii vor primi salarii mai mari din luna iulie a anului 2024

Salariile românilor au fost o problemă în ultimele luni, din cauza prețurilor prea mari din magazine. Însă, lucrurile se vor schimba în lunile următoare, căci Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie din data de 1 iulie 2024.

Așadar, din cea de-a doua lună de vară, salariul minim pe economie brut va ajunge la 3.700 lei, de la suma de 3.300 lei, atât cât primesc românii în acest moment. Suma care le va intra în cont românilor va fi de 2.300 lei.

Această majorare reprezintă o speranță a îmbunătăţirii vieții de zi cu zi și un ajutor financiar în fața tuturor problemelor cu care se confruntă în această perioadă, mai ales din cauza inflației.

”Creşterea veniturilor şi protejarea puterii de cumpărare sunt linii de acţiune pe care le urmărim permanent la nivelul Guvernului. Aşa cum am stabilit împreună cu sindicatele şi patronatele încă de la sfârşitul anului trecut şi am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu 1 iulie”, a transmis Marcel Ciolacu.

Se menține facilitatea de 200 de lei netaxabili

Marcel Ciolacu a venit cu o nouă veste bună pentru români! Se menține până la finalul anului 2024 facilitatea celor 200 lei netaxabili de la salariul minim. Marcel Ciolacu a precizat acest lucru în ultima ședință.

”Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflaţiei, protejăm puterea de cumpărare a angajaţilor cu venituri mici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu