Local

Ce soluții există pentru ridurile de pe gât? Dr. Gabriel Mazilu: „Sunt mai multe tipuri de tratament” – VIDEO

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce soluții există pentru ridurile de pe gât Dr. Gabriel Mazilu Sunt mai multe tipuri de tratament - VIDEO
Medicul Gabriel Mazilu a dezvăluit că există mai multe tipuri de tratament pentru ridurile de pe gât.

Există numeroase soluții pentru ridurile de pe gât, în funcție de dorințele și necesitățile fiecărui pacient. Despre acestea și despre multe altele a vorbit dr. Gabriel Mazilu, medic chirurgie plastică și estetică, în emisiunea BZI LIVE.

Majoritatea femeilor tind să își îngrijească pielea de față și să uite de cea din zona gâtului. Însă, ceea ce nu știu acestea este că pielea de pe gât este la fel de sensibilă și delicată precum pielea feței, astfel că trebuie îngrijnită ca atare. Din fericire, există o multitudine de soluții, care să le ajute pe femei să prevină și chiar să scape de ridurile de ăe gât. Există atât metode naturiste, cât și metode utilizate în cabinetele medicilor, care sunt extrem de eficiente.

Ce soluții există pentru ridurile de pe gât? Dr. Gabriel Mazilu: „Sunt tratamente de hidratare, sunt stimulatori de colagen”

Medicul Gabriel Mazilu a dezvăluit că există mai multe tipuri de tratament pentru ridurile de pe gât. Printre acestea se numără tratamentele de hidratare, prin injectare de acid hialuronic special conceput pentru estomparea ridurilor orizontale. De asemenea, eficienți sunt și stimulatorii de colagen, care se injectează în pliuri și fac ceea ce promit, adică stimulează colagenul, care ajută la umplerea pliurilor și, în același timp, întinde pielea. Efectul acestor tratamente se menține pe o perioadă de un an de zile, iar cele două metode pot fi, cu succes, combinate.

„Sunt mai multe tipuri de tratament. În niciun caz nu vom ajunge să avem pielea aia foarte, foarte întinsă, cum am avut-o la 21 de ani. Eu le mai spun pacientelor următorul lucru. Vor să scape complet de riduri la față, șanțuri, nu contează. Cel mai simplu le pot arăta o poză cu un bebeluș de 6 luni de zile, 9 luni de zile și o să vedem că are șanțuri nazogeniene. O să vedem că în momentul în care zâmbește sau râde, bebelușul o să vedem că schițează ceva doar la colțul ochiului. Într-adevăr, la nivelul gâtului, o să vedem că avem mai multe pliuri. Avem pliuri orizontale și pliuri verticale. Atâta timp cât nu necesită o intervenție chirurgicală, ne referim la un lifting de gât, care, de obicei, acela se face în cadrul liftingului facial, adică să întindem pielea. Sunt tratamente de hidratare, adică se injectează, sunt acizi hialuronici speciali, care se injectează în aceste pliuri orizontale, care hidratează, sunt stimulatori de colagen, în care, tot la fel, se injectează în aceste pliuri, în care ușor, ușor începe să stimuleze colagenul, colagenul ăla, pe lângă faptul că umple foarte, foarte discret aceste pliuri și întinde pielea, care le menține o perioadă de un an de zile. Putem combina cele două tratamente.”, a declarat medicul Gabriel Mazilu, pentru BZI LIVE.

Dr. Gabriel Mazilu: „Mai putem folosi pentru pliurile verticale toxina botulinică”

În ceea ce privește pliurile verticale de pe gât, o soluție poate fi toxina botulinică. Aceasta „paralizează” temporar musculatura și ajută la estomparea ridurilor inestetice.

„Mai putem folosi pentru pliurile verticale toxina botulinică. De obicei, pliurile respective sunt date ca urmare a contracturii unui mușchi, se numește platismă. Și atunci toxina ce face? „Paralizează” temporar, pentru o perioadă determinată, acea musculatură. Și efectiv se injectează toxină botulinică și nu mai avem acele bride respective. Deci sunt tratamente. Plus o groază de tratamente, în niște centre bine făcute de radiofrecvență, laser. Sunt tot felul de aparate cu laser CO2, pe lângă faptul că creează și un peeling extern, creează și o întindere a pielii. Deci sunt variante.”, a completat medicul Gabriel Mazilu.

Adauga un comentariu