International

Ce spune Angela Merkel despre al doilea val de coronavirus. „Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia”

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune Angela Merkel despre al doilea val de coronavirus. Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Angela Merkel consideră că al doilea val de coronavirus este grav iar Uniunea Europeană trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia. Astfel, cancelarul german îndeamnă europenii să fie atenţi și să respecte regulile. În momentul de față, scopul este izolarea virusului concomitent cu menținerea activității economice.

Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia, susţine cancelarul Germaniei cu privire la al doilea val de coronavirus. Cancelarul german a afrmat că al doilea val de coronavirus în Europa este deosebit de „grav”. În aceste condiții, blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia din prima parte a acestui an.

Angela Merkel despre al doilea val de coronavirus

Trebuie să arătăm că ne-am învăţat lecţia, le-a spus cancelarul german reprezentanţilor din Comitetul Regiunilor prin videoconferinţă. Angela Merkel s-a referit la restricţiile dure care au afectat grav PIB-ul Uniunii Europene.

Trebuie să le cerem oamenilor din Europa să fie atenţi, să respecte regulile, să păstreze distanţa, să-şi acopere gura şi nasul şi să facă tot ce pot pentru a izola virusul, menţinând în acelaşi timp activitatea economică”, a adăugat ea.

Un buget numit dorință

La puţin timp după ce Germania a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului UE, cei 27 lideri ai UE au convenit asupra unei combinaţii de buget multianual şi pachet de stimulare în valoare de 1.800 miliarde de euro. Parlamentul European nu şi-a dat încă acordul pentru noul buget multianual, care acoperă perioada din 2021 până în 2027.

Angela Merkel susţine că Germania lucrează la un compromis cu legislativul comunitar pentru a obţine trecerea pachetului. Discuţiile cu eurodeputaţii ar urma să continue miercuri.

Număr mare de îmbolnăviri în statele europene

Mike Ryan, director executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a afirmat că numărul crescut al internărilor în Marea Britanie, Franţa, Irlanda şi alte ţări europene este „îngrijorător”, potrivit The Guardian.

Mike Ryan mai spune că este prea devreme pentru a prezenta un bilanţ pozitiv al deceselor raportat la numărul de noi cazuri de coronavirus în comparaţie cu cele din primul val al pandemiei de COVID-19.

Trebuie să fim foarte precauţi în prezent în privinţa unor presupuneri legate de creşterea numărului de cazuri şi de decese. Acestea ar putea să se reconecteze foarte foarte rău şi foarte catastrofal dacă nu suntem foarte atenţi”, a mai afirmat Ryan.

În aceste condiții nu e de mirare că Angela Merkel trage un semnal de alarmă cu privire la al doilea val de coronavirus.

Adauga un comentariu