Actualitate

Ce spune dr. Alexandru Rafila românilor care refuză să poarte măști în aer liber: „Cine e nemulțumit să se adreseze celor care au dus la creșterea incidenței”

Publicat: 06 oct. 2021
Alexandru Rafila, medic, reprezentant al României la OMS și parlamentar PSD
Dr. Alexandru Rafila este noul ministrul al Sănătății

Dr. Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei conferințe de presă, referitor la noile măsuri de protecție că cetățenii care sunt nemulțumiți de acestea, se pot plânge celor care au permis să se ajungă aici.

În declarația deputatului PSD, acesta face referire la fostul Guvern Cîțu în contextul problemelor cauzate de pandemie.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, despre obligativitatea măștilor în aer liber

În conferința de presă susținută joi, 30 septembrie 2021, deputatul PSD Alexandru Rafila a făcut mai multe declarații despre sistemul sănătății. Acesta a spus că masca în aer liber este o măsură importantă pentru protejarea populației iar dacă sunt nemulțumiri acestea să fie îndreptate pentru cei responsabili de situația asta.

„Este o măsură de sănătate publică care a fost aplicată și în România și în alte state din UE. Dacă există nemulțumiri legate de această măsură ele trebuie adresate celor care au dus la această situație și la creșterea incidenței la nivele fără precedent și la punerea în pericol a sănătății publice prin lipsa de acțiune timp de 3-5 luni de zile. Mai mult au încurajat transmiterea prin încurajarea organizării de evenimente cu extrem de multe persoane și au culminat cu congresul PNL”, a vorbit Alexandru Rafila.

Dr. Valeriu Gheorghiță despre valul patru al pandemiei

Astăzi, 6 octombrie 2021, și dr. Valeriu Gheorghiță a dat declarații despre situația actuală a pandemiei. Acesta a afirmat faptul că fără vaccinare, nu putem trece de valul patru.

„Rămânem cu rată de vaccinare insuficientă la grupa de vârstă de peste 80 de ani, unde este o medie de 20%”, a declarat Gheorghiță. La grupa vârstă 12 -15 media e de 5%, campioni fiind românii de peste 60 de ani, care s-au vaccinat în proporție de peste 40%”, a spus acesta.

Mesaj Ro-Alert în contextul creșterii infectărilor cu Covid-19

Miercuri, 6 octombrie, mesaj Ro-Alert a fost emis de autoritățile din România. Acesta a fost trimis tuturor cetățenilor din Iași, având în vedere faptul că rata de incidență a municipiului a ajuns 6,74 cazuri la mia de locuitori.

Mesajul se arată în felul următor:

„În contextul creşterii accelerate a ratei de infectare la nivel naţional cu virusul SARS COV-2, pentru protejarea sănătăţii dumneavoastră şi a celor din jur, informaţi-vă din surse oficiale şi respectaţi măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică. alegeri să vă vaccinaţi acum împotriva Covid-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”, este mesajul transmis prin Ro-Alert.

Amintim faptul că astăzi, în cadrul conferinţei de presă, președintele Iohannis a vorbit despre numărul de decese de miercuri cauzate de pandemia de COVID-19.

”Sunt foarte îngrijorat! Am primit datele de astăzi și avem aproape 15.000 de cazuri, dar mai grav avem peste 330 de decese”, a spus Klaus Iohannis.

Acest anunţ vine la doar o zi după ce în România s-a ajuns la un record de infectări. Nu mai puțin de 15.037 de persoane infectate cu noul coronavirus şi în ceea ce privește situația deceselor, datele oficiale arată un număr de 252 de decese înregistrate în ziua de marţi, 5 octombrie 2021.

„În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19”, se arată datele oficiale.

Comentarii
  • Stau si ma crucesc cum Sosoaca si cu cei de la AUR umbla prin sediul Parlamentului pun mainile pe persoane le sta in fata ostentativ fara ca nimeni dar absolut nimeni sa le zica de masca.
    Tu nu porti dar de ce eu sunt obligat sa ti suport tie ineptiile si sa ma imbolnavesti.Vezi cum o intoarce Sosoaca

Adauga un comentariu