Razboi în Ucraina

Ce spune Henry Kissinger, fost secretar de stat american, despre războiul din Ucraina: Occidentul trebuie să înceteze tentativa de a învinge militar Rusia

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ce spune Henry Kissinger fost secretar de stat american despre războiul din Ucraina Occidentul trebuie să înceteze tentativa de a învinge militar Rusia
Laureatul premiului Nobel pentru pace a menţionat ca Ucraina ar trebui să renunţe la o bucată din teritoriul său

Henry Kissing, unul dintre foştii secretari de stat americani, a făcut declaraţii despre războiul din Ucraina. Una dintre cele mai strălucite minţi ale diplomaţiei a menţionat faptul că Occidentul trebuie să înceteze neapărat tentativa de a învinge militar Federaţia Rusă. De asemenea, laureatul premiului Nobel pentru pace a menţionat ca Ucraina ar trebui să renunţe la o bucată din teritoriul său, potrivit The Telegraph.

Kissinger mai susţine că Rusia a fost o parte esenţială a Europei timp de 400 de ani şi a fost un garant al structurii echilibrului de putere în momente critice.

Henry Kissinger, despre războiul din Ucraina

Henry Kissinger, unul dintre cei mai cunoscuți diplomați, în vârstă de 98 de ani, este de părere că Occidentul ar trebui să înceteze tentativa de a învinge militar Rusia și în acest context a propus ca Ucraina să cedeze o bucată din teritoriul său, potrivit The Telegraph.

De asemenea, Kissinger a apreciat că Ucraina trebuie să dea startul negocierile „înainte de a crea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință” atât în interiorul Ucrainei, cât și în rândul țărilor care o susțin.

„În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie o revenire la status quo ante. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar mai fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei în sine”, a spus el la conferința de luni.

Oficialul a ținut să mai adauge faptul că ar fi „fatal” ca Occidentul să fie cuprins de „emoția momentului” și să uite poziția de putere a Rusiei în Europa.

Cum ar putea ajunge Ucraina la un acord de pace

Fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, a continuat menționân că Ucraina ar trebui să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei în următoarele două luni pentru a se putea ajunge la un acord de pace.

„Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a se produce revolte şi tensiuni care nu vor fi depăşite cu uşurinţă. În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie revenirea la status quo ante bellum (starea de dinainte de război, n. red.). În cazul continuării războiului dincolo de acest punct, nu ar mai fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război, împotriva Rusiei însăşi”, spune Kissinger, citat de „The Telegraph”.

Potrivit The Telegraph, acesta a explicat că Rusia a fost o „parte esențială a Europei” de peste patru secole, precizând că liderii europeni „nu trebuie să piardă din vedere relația pe termen lung” sau, altfel, riscă să pună Rusia într-o alianță permanentă cu China.

„Sper că ucrainenii vor egala eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciunea”, a mai spus Henry Kissinger.

Important de precizat este că invazia Ucrainei de către Rusia a oprit efectiv tot comerţul maritim în porturile ucrainene, potrivit informaţiilor americane recent declasificate, blocând o marfă critică de export pentru Ucraina şi riscând o criză alimentară globală, transmite CNN.

Reamintim faptul că Ucraina se află în cea de-a 91-a zi de război și Rusia încearcă să distrugă Donbasul. În acest context, Henry Kissinger susține despre războiul din țara vecină că doar prin cedarea de teritorii se va instala pacea.

Comentarii
  • MOSNEAGULE SENIL CUM SA RENUNTE UCRAINA CARE ESTE STAT SUVERAN SI INDEPENDENT SI ARE TERITORIILE LEGAL CONSFINTITE? DUPA 85 DE ANI SE TREZESC RUSII CU RAZBOI SA -SI IA TERITORIILE CARE STALIN LE-A ANEXAT UCRAINEI? ASA NE PUTEM TREZI CA RUSIA VREA MOLDOVA SI TRANSNISTRIA PENTRU UN MOTIV NEBUNESC INVENTAT. Razboiul este doar un moft a lui putin o dorinta sa distruga statele ex sovietice in care el are un interes foarte mare pentru ca le vrea inapoi in Uniunea sovietica si daca nu le poate avea macar sa le distruga ca tara si natiune si in plus sa distruga si Uniunea Europeana pe care n-o suporta, sa distruga si tot Occidentul pe care nu-l suporta, sa distruga si Nato pe care putin nu-l suporta si America si tot, toate tarile din lume la comanda si sub talpa Rusiei. Vede toata lumea ca Putin este un mosneag senil , psihopat care inca traieste in secolele trecute, mai inapoiat si mai nebun decat Hitler .

  • asta prinde baloane la 98 de ani cat are. a ceda teritorii la rusi inseamna ca toate tarile trebuie sa cedeze teritoriile pe care rusia le vrea fara motiv si ar vrea multe teritorii ca nu-i mai satura dracu pe barbarii rusi de teritorii

Adauga un comentariu