Actualitate

Ce spune Kelemen Hunor despre alegerile din Ungaria. Rezultatele parţiale îl arată câştigător pe Viktor Orban

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune Kelemen Hunor despre alegerile din Ungaria. Rezultatele parţiale îl arată câştigător pe Viktor Orban
Alianţa Fidesz-KDNP a înregistrat un procent de 53 la sută, în urma rezultatelor parțiale

Luni, 4 aprilie 2022, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, după victoria lui Orban. Astfel, Kelemen Hunor despre alegerile din Ungaria afirma că interesele maghiarilor vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în cei patru ani care urmează.

”Un lucru este cert, interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a spus Kelemn Hunor, şeful UDMR.

De asemenea, şeful UDMR a transmis felicitări partidului Fidesz-KDNP pentru rezultatele parţiale înregistrate la alegeri.

Precizăm că în prima sa intervenție după aflarea rezultatelor, Viktor Orban l-a menționat pe președintele Ucrainei ca fiind un adversar pe care l-a avut de înfruntat.

Kelemen Hunor despre alegerile din Ungaria: „Un lucru este cert”

În urma numărării a 94 la sută din voturile exprimate ale cetăţenilor la alegerile parlamentare din Ungaria, alianţa Fidesz-KDNP a înregistrat un procent de 53 la sută. Coaliţia de opoziţie, alcătuită din şase partide, are un procent de 35 la sută. În acest context, Kelemen Hunor, în calitate de preşedinte al UDMR, a transmis un mesaj.

”Rezultatele preliminare arată că, cu o participare mare de aproximativ 70 la sută, alianţa de partide care a format actualul guvern a câştigat cu încredere. Mulţumesc încă o dată poporului maghiar din România care şi-a exprimat şi mulţumesc organizaţiilor locale ale RMDSZ şi angajaţilor Fundaţiei Eurotrans pentru munca altruistă şi asiduă de-a lungul ultimelor luni”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

De asemenea, important de precizat este faptul că alegerile au fost monitorizate de peste 200 de observatori internaţionali, alături de mii de voluntari din tot spectrul politic.

Vă aducem aminte că înainte de alegerile parlamentare din Ungaria, sute de buletine de vot au fost găsite aruncate pe un câmp din Mureș.

Viktor Orban a câștigat alegerile parlamentare

Potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor parlamentare din Ungaria, Viktor Orban este câștigător cu un procent de 53 la sută. După aflarea veștii, premierul Ungariei a avut o primă reacție.

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională – o victorie atât de mare, încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles”, a declarat liderul FIDESZ, care se află în fața celui de-al patrulea mandat consecutiv de premier.

Reamintim faptul că Viktor Oban este considerat unul dintre puținii lideri europeni apropiat președintelui rus Vladimir Putin. Acesta a avut o campanie electorală dominată de invazia Rusiei în Ucraina, afirmând electoratului că dacă ar câștiga opoziția, Ungaria riscă să fie târâtă în această invaziune militară care ține de peste 40 de zile.

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean. Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat el în fața susținătorilor, în discursul prin care și-a proclamat victoria categorică obținută în alegerile legislative de duminică, relatează CNN.

În acest context, după aflarea rezultatelor finale, se așteaptă o nouă intervenție a lui Kelemen Hunor despre alegerile din Ungaria.

 

Adauga un comentariu