Actualitate

Ce spune Liviu Dragnea despre căderea Guvernului Cîțu: „Era previzibil. Era o adunătură de interese”

Publicat: 06 oct. 2021
Liviu Dragnea supărat în sediul PSD înainte să fie închis
Guvernul Cîțu a fost demis după ce 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, a transmis faptul că era extrem de previzibilă căderea Guvernului PNL condus de Florin Vasile Cîțu. Acesta susţine că nu a câştigat nimeni nimic, iar preşedintele Klaus Iohannis este supărat din cauză că nu credea că va pica Executivul.

„Din punctul meu de vedere, e o cacealma politică! Marți (n.r. la moțiune), în primul rând, nimeni nu a câștigat absolut nimic, în special românii, care nu au o viață mai bună începând de aseară sau de azi. Era previzibilă căderea Guvernului, numai un individ cu zero capacitate de înțelegere politică și cred că și economică, așa cum este Florin Cîțu, putea crede că are șanse. Mi-au zis câțiva prieteni aseară că Iohannis era supărat, pentru că nu a crezut că va pica Guvernul. Sunt convins că știa că va pica Guvernul”, a transmis Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, despre cele două planuri ale lui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate faptul că preşedintele Klaus Iohannis a avut două planuri. Mai mult decât atât, fostul social democrat nu are o părere bună despre ideea alegerilor anticipate.

„Are suficiente informații ca președinte al României și știa că va pica Guvernul. E unul dintre cele două planuri pe care le-a avut Iohannis probabil și înainte de acest scandal. A avut două obiective importante: să preia controlul PNL, prin Cîțu, care e foarte obedient. Și al doilea: să nu ajungă în funcții de conducere în parchetele din România niște procurori care ar fi umblat să deschidă sau redeschidă anumite dosare. Ce se va întâmpla în continuare? Am auzit că PSD a anunțat că încă nu știe dacă merge la consultări la Cotroceni… Nu știe pentru că așteaptă să zică Iohannis ce să facă. Propunerea de alegeri anticipate mi se pare de un cinism îngrozitor”, a subliniat Liviu Dragnea.

Dragnea afirma că Executivul PNL era o „adunătură de interese”.

„E bine că acest Guvern a picat, practic nu era un Guvern, era o adunătură de interese. Dar, când depui o moțiune, este important să ai și pasul următor, adică să-ți asumi guvernarea!”, a mai spus, în cadrul interviului de la DCNewsTV, Liviu Dragnea.

Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi prin moţiune de cenzură

Reamintim faptul că ieri, 5 octombrie 2021, Guvernul Cîțu a fost demis după ce nu mai puţin de 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat. Este vorba despre senatori și deputați de la PSD, USR și AUR. Pentru a fi aprobată, moțiunea avea nevoie de minimum 234 de voturi.

Președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.

Pe cine ar putea propune Klaus Iohannis premier

Preşedintele Klaus Iohannis nu exclude ideea de a-l pune din nou premier pe Florin Cîţu. Interpelat, de presă, dacă mai poate fi vreo formulă prin care Florin Cîţu să fie premier din nou, în vreo formulă de guvern, şeful statului a arătat că ia în calcul şi această variantă.

„Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Nu e nicio piedică”, a replicat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, întrebat şi dacă fostul şef al PNL, Ludovic Orban, mai poate fi luat în calcul ca variantă de şef al Guvernului, şeful statului nu a dat un răspuns clar.

„Din informaţiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor, nu în presă”, a spus preşedintele Iohannis.

Comentarii
Adauga un comentariu