Coronavirus

Ce spune medicului șef al Statelor Unite despre măști: „Trebuie să ne pregătim pentru o nouă normă“

Publicat: 18 sept. 2020
Jerome Adams
Jerome Adams consideră că purtarea măști de protecție trebuie să devină o nouă normă

Viceamiralul Jerome Adams, medicul șef al Armatei Statelor Unite, spune despre măștile de protecție că acestea trebuie să debină o obișnuință pentru toată lumea.

„Când vine vorba de purtarea măștilor, distanțarea socială și când revenim la normal, cred că trebuie să ne pregătim pentru o nouă normă. Ceea ce le-am spus oamenilor de zeci de ani să facă pentru a se proteja de gripă, fac acum din cauza coronavirusului”, a declarat Jerome Adams.

Ce spune medicului șef al Statelor Unite despre măști: „Ar treebui să luăm mai în serios situația“

Medicul șef al Armetei Statelor Unite consideră că purtarea măștii de protecție și depistarea simptomelor oamenilor atunci când intră în clădiri în timpul sezonului gripal ar trebui luate mai în serios.

„Este posibil să trebuiască să ne gândim mai activ la depistarea simptomelor oamenilor atunci când intră în clădiri în timpul sezonului gripal. Încurajați oamenii să rămână acasă când se simt rău și să poarte măști.

În acest moment, apar mai multe vești bune. Am efectuat o sută de milioane de teste. Numărul de cazuri detectate, spitalizări și decese a scăzut în ultimele câteva săptămâni”, a precizat Jerome Adams.

„Va exista un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul acestui an“

Expertul american consideră că în curând va apărea un vaccin împotriva COVID-19, după cum i-a comunicat specialistul principal în boli infecțioase din SUA, directorul Institutului Național de Boli Alergice și Infecțioase, Anthony Fauci.

„Am încredere în Anthony Fauci. El crede în continuare că va exista un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul acestui an. Aștept cu nerăbdare reduceri suplimentare ale cazurilor confirmate, spitalizărilor și deceselor prin măsuri de sănătate și imunitatea efectivului care se va dezvolta prin vaccin. Presupun că va fi necesară vaccinarea împotriva noului coronavirus annual“, a menționat Jerome Adams.

Medicul Dorel Săndesc spune că purtând masca de protecți scade severitatea bolii!

Medicul Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit despre masca de protecție, pe care o consideră „vedeta indiscutabilă a pandemiei”.

„Masca a fost dovedită ca eficientă prin modele matematice, de către colectivul de la Oxford care a dus o contribuție majoră atât a OMS, cât și a multor țări care au trecut de la recomandări destul de rezervate la recomandări ferme de purtare. Cu siguranță este vedeta indiscutabilă a pandemiei”, a declarat Dorel Săndesc.

„Masca de protecție scade riscul contaminării individuale foarte mult “

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a precizat că purtatea măștii de protecție scade riscul contaminării individuale cu peste 65%.

„Sunt modelele matematice care au dovedit că masca de protecție este de natură să scadă riscul contaminării individuale foarte mult, peste 65%, contaminării celor din jur și controlării valurilor epidemice.

Modele au arătat că, dacă 50% din populație poartă mască în spațiile publice, valurile epidemice care ar bloca sistemul sanitar ar putea fi controlate. Dacă am ajunge la 90%, rezultatele au arătat că poate și să determine o diminuare semnificativă a severității bolii, dacă totuși o faci”, a menționat președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Dorel Săndesc.

Adauga un comentariu