Actualitate

Ce spune Nicușor Dan despre relaxarea restricțiilor în Capitală

Publicat: 21 ian. 2021
Ospatar face curat intr-un restaurant gol
Barurile și restaurantele din București s-ar putea redeschide

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit joi, 21 ianuarie, despre relaxarea resctricțiilor în București.

Nicușor Dan a precizat că mai trebuie așteptat câteva zile, pentru a vedea dacă se menține scăderea cazurilor de COVID-19 în București, înainte de a lua o eventuală decizie de relaxare a restricţiilor.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem, extrem de îngrijorat. Când am început mandatul, la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem.

Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în Comitetul municipal pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm. Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, a declarat Nicușor Dan.

Traian Berbeceanu: „Vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment“

Prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, care să ia în discuţie adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală.

„Este îmbucurător faptul că miercuri am avut un indice de incidenţă de 2,96 la mie. Într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenţă, gradul de infectare, şi în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, că şi mâine (joi – n.r.) şi poimâine (vineri – n.r.), incidenţa va fi sub 3 la mie, sâmbătă vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit”, a menționat Traian Berbeceanu.

S-ar putea redeschide restaurantele, barurile și cafenelele

Potrivit prefectului, ar fi vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc., în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Florin Cîțu: „Dacă se păstrează acest trend, putem redeschide HoReCa“

Florin Cîțu a declarat miercuri, 20 ianuarie, că în București s-ar putea redeschide restaurantele dacă se continuă trendul descendent de infectări.

„Există o evidență pe fiecare județ în parte în ceea ce privește testarea. Dar se fac teste antigen și acasă. O parte sună la DSP, altele, nu. Tot ceea ce este testat în sistemul medical, este raportat public. Dacă ne uităm la toți indicatorii, o să vedem că lucrurile se îmbunătățesc. Bucureștiul a intrat sub 3 la mie. Dacă se păstrează acest trend, putem redeschide HoReCa. Dacă ar fi după mine, eu aș deschide mâine sectorul HoReCa. Nu depinde de mine“, a adăugat Florin Cîțu.

Adauga un comentariu