National

Ce spune Patriarhia Română despre numirea lui Ionuţ Mavrichi în CNCD

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune Patriarhia Română despre numirea lui Ionuţ Mavrichi în CNCD
Ionuț Mavrichi propunerea pentru CNCD

Arhidiaconul Ionuț Mavrichi, unul dintre comunicatorii Patriarhiei Române a fost ales o serie dintre parlamentarii romani pentru funcţia de membru în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Arhidiaconul Ionuț Mavrichi a fost propus de deputaţi şi senatori din mai multe partide.

La aflarea veştii numirii lui Ionuţ Mavrichi pe această funcţie, Patriarhia Romană a remis un comunicat de presă prin care se specifică faptul că Arhidiaconul Ionuț Mavrichi nu este membru în niciun partid din România.

Premiera absolută în România! Este primul preot care ocupa o poziţia în CNCD

Prin numirea Arhidiaconul Ionuț Mavrichi, România a înregistrat o premieră în epoca postdecembristă. Acesta este primul preot care va ocupa o funcţie în CNCD. Niciodată în istoria Consiliului, vreun preot nu a ocupat o asemenea poziţie. CNCD este o instituţie independenta care sancţionează derapajele de ordin rasial al tuturor persoanelor sau instituţiilor publice.

Patriarhia Romana dezminte faptul că preotul ar fi membru de partid

Într-un comunicat oficial, Patrarhia Romana explica faptul că Arhidiaconul Ionuț Mavrichi este un cadru didactiv universitar, doctor în sociologie şi că acesta nu este membru de partid, în pofida faptului că PMP l-a propus pe acesta.

”Biserica Ortodoxă Română nu a făcut și nu face propuneri de candidați pentru nicio funcție într-o instituție publică.

Ionuț Mavrichi este exclusiv propunerea PMP pentru CNCD.

Ionuț Mavrichi este un cunoscut teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, intens preocupat de tema drepturilor omului.

A fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019).

Propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creștini aparținând mai multor partide.

Ionuț Mavrichi este, așadar, un candidat propus de mai mulți parlamentari creștin-democrați și asumat oficial de PMP.

Nu este membru în niciun partid politic.”, precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Adauga un comentariu