National

Ce spune premierul Florin Cîțu despre posibilitatea introducerilor a mai multor restricţii

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune premierul Florin Cîțu despre posibilitatea introducerilor a mai multor restricţii
Premierul Florin Vasile Cîțu a precizat astăzi, 12 martie 2021, faptul că deşi multe state din Europa au oprit campania de vaccinare cu AstraZeneca, în România trebuie să continue imunizarea cu toate tipurile de vaccin anti-Covid-19. Oficialul susţine că Agenţia Europeană a Medicamentului spune că nu există indicii că acel vaccin să aibă legătură cu cele câteva cazuri

Premierul Florin Cîțu a discutat despre informaţiile apărute în presă despre introducerea a noi restricţii. Premierul a mărtusit că au existat puncte de vedere care doreau introducerea a mai multor restricţii. De exemplu, Cîțu nu a acceptat propunerea de închidere a mall-urilor în weekend dar ia în considerare interzicerea circulaţiei după ora 22.

În altă ordine de idei, cert e că România nu riscă, momentan să intre în carantină. Totuşi, medicul Raed Arafat a menţionat faptul că nu este exclusă posibilitatea aceasta.

Ce spune, Florin Cîtu despre introducerea unor noi măsuri de restricţie

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre introducerea de noi măsuri de restricţie. Acesta a explicat faptul că magazinele se vor închide în continuare la ora 21 dar şi că au fost şi alte propuneri de restricţii pe care nu le-a acceptat. Din punctul de vedere al vaccinării, România se descurcă extrem de bine şi pandemia se poate ţine sub control dacă numărul de vaccinaţi va fi din ce în ce mai mare:

“Este cea mai importantă măsură, magazinele rămân deschise până la ora 21. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, închidere malluri în weekend, şamd, nu mergem în direcţia asta. Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că România se descurcă foarte bine, o să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane, deci campania merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul să fie redusă capacitatea de cazare a hotelurilor şi pensiunilor, premierul a răspuns:

Premierul Florin Cîțu ia în considerare reducerea capacitării de cazare a hotelurilor şi pensiunilor

“Este în discuţie, vom vedea pentru câteva pensiuni în staţiunile montane”.

Specialiştii în epidemiologie au făcut propuneri de noi restricţii

Un lucru extrem de interesant este faptul că cei care au făcut propunerile pentru noi restricţii sunt specialiştii în epidemiologie.

“Am avut estimări că vom avea 10.000 în lună martie şi nu suntem acolo, deci estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a explicat Florin Cîţu.

De altfel, Raed Arafat trăgea un semnal de alarmă şi spunea că există o posibilitate de a introduce noi măsuri de restricţii din perspectiva unei noi creşteri a numărului de persoane infectate.

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.

„Circulaţia pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00. O să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi nişte discuţii dacă e necesar să se umble la alte măsuri. În grupul ştiinţific am discutat mai multe aspecte şi până nu trece prin CNSU e mai bine să nu speculăm”, a declarat Arafat.

Adauga un comentariu