National

Raed Arafat, despre posibilitatea limitării circulației pe timp de noapte, începând cu ora 22: „Clar vor fi nişte discuţii”

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat despre posibilitatea limitării circulației pe timp de noapte începând cu ora 22 Clar vor fi nişte discuţii
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, la Antena 3, că în contextul în care Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, se discută „dacă este necesar să se umble la unele măsuri”.

„Noi nu avem nicio discuţie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Arafat. Întrebat dacă s-ar putea introduce obligativitatea circulației cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00 față de ora 23.00 cum este în prezent, scenariu de lucru vehiculat pe surse în cursul acestei zile, secretarul de stat nu a respins varianta dar a indicat că nu s-a luat o decizie în acest sens.

„Circulaţia pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00. O să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi nişte discuţii dacă e necesar să se umble la alte măsuri. În grupul ştiinţific am discutat mai multe aspecte şi până nu trece prin CNSU e mai bine să nu speculăm”, a declarat Arafat.

Reacția lui Raed Arafat, după ce au fost depistate două cazuri de infecție cu tulpina braziliană a coronavirusului

Cele mai importante trei mutații ale coronavirusului au ajuns în România. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, la Antena 3, că era de așteptat și că populația mai trebuie să suporte măsurile de protecție chiar dacă a ajuns la limitele răbdării.

„Era de aşteptat. În momentul în care se călătoreşte, exista mişcare, lumea merge în concedii, era clar că vom avea tulpinile în România. O metodă de control rămâne protecţia, asta înseamnă masca, distanţare, anumite măsuri luate temporar ca la Timişoara. La acest moment vaccinul este soluţia optimă. E posibil să se ajungă la alte doze de rapel, ca vaccinul antigripal când apar mutatatii şi modificări. Vaccinurile reduc şansele unei forme grave. Continuăm cu limitarea mişcării şi a contactului până avem un număr mai mare de vaccinări. Aceste tulpini se răspândesc mai uşor, sunt mai agresive, de aici vine presiunea pe sistemul sanitar. Apelul spre populaţie este să ne intelega, înţelegem şi noi ca oamenii au ajuns la limita răbdării”, a declarat Raed Arafat.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Adauga un comentariu