Local

Ce urgențe s-au înregistrat la UPU din Iaşi, în noaptea dintre ani

Publicat: 01 ian. 2021
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon s-a confruntat cu multiple urgențe în noaptea dintre ani

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a declarat faptul că în cursul nopţii de Revelion, în camera verde au venit doi pacienţi, soţ şi soţie, victime ale unui accident rutier în care pacienţii s-au răsturnat cu maşina.

În interiorul maşinii se aflau o femeie, I.G., în vârstă de 28 de ani, având o sarcină de 14 săptămâni. A fost pasager dreaptă faţă. În urma impactului a suferit mai multe policontuzii, contuzie coloana cervicală, contuzie şold drept. Pacienta a fost trimisă la domiciliu.

De asemenea, şoferul, I.F., bărbat în vârstă de 31 de ani, a suferit policontuzii, traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoştinţei, plaga occipitală, contuzie coloana cervicală, contuzie toraco-abdominala. Acesta se afla încă în unitatea medicală pentru a se continua investigaţiile.

Ulterior, doi bărbaţi în vârstă de 41 şi 49 ani din Codăeşti și Lipova din judeţul Vaslui, au fost transportaţi la spital cu plăgi la nivelul mâinilor prin explozie petardă care au fost operaţi la CCPR.

Accident rutier în Podul Roș

În noaptea dintre ani a mai avut loc un accident rutier, în cartierul Podul Roș. R.I., un bărbat în vârstă de 20 de ani, a decis să se urce băut la volan.

La sosirea echipajului medical, bărbatul a fost diagnosticat cu etilism acut, fractura col chirurgical, humerus stâng, obs contuzie hepatică. În prezent se afla la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Adauga un comentariu