Sport

Ce va face Andrei Cristea după ce a bifat 400 de prezențe în Liga 1. „Deja mi s-a propus!”

Publicat: 23 nov. 2020
Atacantul Politehnicii Iași, Andrei Cristea, spune că va rămâne la Iași după încheierea carierei de fotbalist
Andrei Cristea

Atacantul Andrei Cristea a înscris un gol splendid în minutul 40 al partidei dintre Poli Iași și FC Argeș. La mai puțin de 24 de ore de la acest meci, de referință pentru cariera lui, Cristea s-a destăinuit.

„Sunt mândru! Mă uit în urmă și parcă nu-mi vine să cred. E greu să numeri până la 400, darămite să ai atâtea prezențe! Vreau să termin acest sezon, după care voi rămâne în club. Îl iubesc foarte mult, club alături de care am trăit și momente frumoase și mai puțin frumoase. Deja mi s-a propus acest lucru. Fie într-o funcție executivă, fie tehnic. Eu am licența A de antrenor. Dar acum nu mă gândesc la asta, pentru că sunt încă motivat să joc. Am în continuare plăcerea de a juca fotbal, este o perioadă cu care nu te mai întâlnești”, a spus Cristea.

Andrei Cristea a decis: „Este meciul memorabil al carierei mele!”

Referitor la cel mai memorabil meci al carierei sale, Andrei Cristea a spus că nimic nu poate depăși partida în care Steaua a eliminat Valencia, după loviturile de departajare, pe 24 februarie 2005. Steaua reușea să elimine marea echipă a Valenciei, la penalty-uri, după ce, în 120 de minute, cele 2 goluri marcate de Andrei Cristea egalau scorul la general.
„Da, este cel mai important meci din cariera mea, moment unic! Mai am 112 goluri în Liga 1, 2 titluri cu Steaua, am fost golgheter cu Dinamo, dar au fost și momente de cădere, după care am luptat să urc”, a mai spus Cristea.

Cifre importante pentru Andrei Cristea

– Andrei Cristea (36 de ani) a jucat meciul său cu numărul 400 în Liga I;
– 2 titluri de campion, cu Steaua, în 2005 si 2006;
– un titlu de golgheter al României, în 2010, la Dinamo;
– 9 meciuri la echipa natională;
– 14 meciuri pentru România U21;
– 112 de goluri a marcat în Liga 1.

Comentarii
Adauga un comentariu