Actualitate

Cea de-a doua sesiune ordinară a Senatului a început – LIVE VIDEO

Publicat: 01 sept. 2020
Cea de-a doua sesiune ordinară a Senatului a început - LIVE VIDEO
Cea de-a doua sesiune ordinară a Senatului a început

A început cea de-a doua sesiune ordinară a Senatului din acest an şi ultima a legislaturii 2016 – 2020 a început, marţi, 1 septembrie 2020, cu intonarea Imnului Naţional. Din cei 136 de senatori şi-au anunţat prezenţa 70 de senatori.

A doua sesiune ordinară a Senatului

Ca la fiecare debut al sesiunii ordinare, va fi aleasă noua componenţă a Biroului permanent. În ceea ce privește propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor repartizate se anunţă plenului Senatului de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în întregime votului senatorilor. Noul Birou permanent se aprobă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Biroul permanent este alcătuit din câte patru vicepreşedinţi, secretari şi chestori care se aleg la începutul fiecărei sesiuni şi din preşedintele Senatului, care se alege pentru întreaga sesiune.

Totodată, în plen se anunţă conducerile fiecărui grup parlamentar.

Prioritățile sesiunii parlamentare ordinare precizate de Robert Cazanciuc

Preşedintele interimar, Robert Cazanciuc conduce Senatul. Interpelat despre posibilitatea de a fi ales în funcţia de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, Robert Cazanciuc a menționat faptul că, dacă va exista o propunere, aceasta va fi „eminamente politică”, va aparţine grupului senatorial PSD din care face parte şi va fi validată de noul Birou permanent al Senatului.

Făcând referire la priorităţile sesiunii parlamentare ordinare, Cazanciuc a declarat: „Parlamentul are mereu proiecte importante de dezbătut. Am fost nevoiţi să convocăm sesiune extraordinară toată vara pentru a corecta proiectele de legi şi ordonanţele de urgenţă venite de la Guvern. Multe dintre ele prevăd un aşa zis sprijin pentru diferite categorii de beneficiari afectaţi de pandemie, însă, în realitate, omit multe nevoi din economia reală”.

Cazanciuc a susținut că Partidul Social Democrat are ca preocupări sprijinirea industriei româneşti şi începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă.

„S-a dovedit încă o dată şi în această perioadă de criză, cine a avut producţie la el în ţară, a avut o şansă în plus nu numai să rezolve rapid anumite nevoi ale populaţiei, dar să şi crească pentru export ulterior. Noi trebuie să avem producţie în România, de cât mai multe lucruri posibil, trebuie să depindem cât mai puţin de importuri, trebuie să încercăm să ducem produsele româneşti pe pieţe măcar regionale (…) De asemenea, trebuie să avem grijă de educaţie. Suntem extrem de preocupaţi, în momentul de faţă, de începerea anului şcolar”, a mai spus Cazanciuc.

Șeful Senatului, vehement la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD

Șeful Senatului, Robert Cazanciuc, a avut astăzi o reacție vehementă în urma atacului lansat de Klaus Iohannis la adresa PSD. Robert Cazanciuc a criticat intervenția lui Klaus Iohannis, spunând despre acesta că se comportă ca „președintele PNL, nu ca președinte al României“.

„Președintele Iohannis se comportă ca președintele PNL, nu ca președintele României”, a spus Robert Cazanciuc.

Reacția lui Robert Cazanciuc a venit după ce președintele Klaus Iohannis i-a acuzat pe social democrați că vor „să arunce țara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce“, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Adauga un comentariu