Prima pagină » Eveniment-Social » Cea mai bună Facultate de Psihologie din România este la Iași și scoate psihologi pe bandă rulantă: „Societatea are nevoie de absolvenții noștri” – FOTO

Cea mai bună Facultate de Psihologie din România este la Iași și scoate psihologi pe bandă rulantă: „Societatea are nevoie de absolvenții noștri” – FOTO

16 nov. 2023, 02:00, 5 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Conform ediției 2024 a clasamentului „World University Rankings by subject”, realizat de „Times Higher Education”, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este cea mai bună din România în domeniul respectiv

Tinerii care urmează cursurile de licență și cele de masterat au șansa de a-și găsi foarte ușor un loc de muncă atât în domeniul psihologic, cât și în cel al științelor educației

Cea mai bună Facultate de Psihologie din România este la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

o poză cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tinerii care urmează cursurile de licență și cele de masterat au șansa de a-și găsi foarte ușor un loc de muncă

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este cea mai bună, conform clasamentului „World University Rankings by subject”.

Reporterii BZI au luat legătura cu conf. univ. dr. Ştefan Boncu, decanul Facultății de Psihologie şi Științe ale Educației, care a transmis faptul că asta se datorează cadrelor didactice care au realizat nenumărate publicații științifice.

„Clasamentul este alcătuit pe baza muncii didactice a colegilor mei, pe baza publicațiilor științifice, pe baza relațiilor noastre internaționale și multe altele. Ceea ce s-a întâmplat a fost că mulți dintre colegii mei au publicat masiv în jurnale foarte bune în ultimul timp și, într-adevăr, suntem pe primul loc din acest punct de vedere”, a transmis conf. univ. dr. Ştefan Boncu.

Absolvenții au mari șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un timp foarte scurt

o poză cu Facultatea de Psihologie din Iași din cadrul UAIC

Când vine vorba despre concurență pe locurile din cadrul facultății, dintotdeauna ea a fost una mare

Tinerii care urmează cursurile de licență și cele de masterat au șansa de a-și găsi foarte ușor un loc de muncă atât în domeniul psihologic, cât și în cel al științelor educației.

Conform conf. univ. dr. Ştefan Boncu, meseria de psiholog este una de viitor, având în vedere faptul că tot mai mulți oameni apelează la aceste servicii.

„Profesia de psiholog este realmente de viitor. Acum își găsesc loc de muncă ușor cei care absolvă la noi masteratele, pentru că este necesar să te profesionalizezi cu un masterat. Dacă ne uităm în jur, societatea are nevoie de psihologi, acum, fiecare părinte se gândește să își ducă copilul la psiholog, chiar dacă el este apt și sănătos, și adaptat, fie că are mici probleme de comportament. Fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin, ne gândim că un psiholog ne poate ajuta, chiar dacă suntem fericiți, și încă putem progresa ca ființe umane”, adaugă conf. univ. dr. Ştefan Boncu.

Când vine vorba despre concurență pe locurile din cadrul facultății, dintotdeauna a fost una mare, iar acest lucru denotă faptul că este bună și de viitor.

„Concurența la noi a fost mereu foarte ridică și ea a crescut treptat. Această concurență ne-a liniștit și ne-a dat de înțeles faptul că o să avem mereu studenți buni care au medii mari la Bacalaureat și suficienți la număr. Facultatea are, în momentul acesta, 300 de studenți în anul I la specializarea Psihologie, adică zece grupe, și aproape 300 de studenți la Științele Educației, adică nouă grupe, atât admitem”, mai spune conf. univ. dr. Ştefan Boncu, decanul Facultății de Psihologie şi Științe ale Educației.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *