Culinar

Cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac. Cum să obții un deliciu pe placul tuturor

Publicat: 21 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac. Cum să obții un deliciu pe placul tuturor
Plăcinta cu dovleac este aromată, pufoasă și ușor de pregătit.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac. Aceasta este aromată, pufoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală de servit la mesele festive și nu numai. Iată cum să obții un deliciu pe placul tuturor.

Cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac

Un deliciu pe placul multora dintre noi este plăcinta cu dovleac. Aceasta este nelipsită de la masă în sezonul de toamnă alături de alte bucate alese. Plăcinta cu dovleac are o savoare aparte, se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.

Când vine vorba de plăcinta de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă plăcinta cu dovleac, putem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert ca în vreme copilăriei. Ideală este prăjitura negresă cu vișine, pufoasă, gustoasă și aromată. Aceasta poate fi servită oricând, chiar și dimineața alături de o cafea.

Plăcinta făcută cu dovleac este nelipsită de la masă în sezonul de toamnă. Pentru a obține o plăcintă pufoassă și delicioasă trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii.

Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un adevărat deliciu

Pentru plăcinta cu dovleac vom avea nevoie de 800 g de dovleac dat prin răzătoare, 100 g de zahăr și 1 linguriță de scorțișoară, ingrediente necesare pentru umplutură. Pentru aluat vom folosi 200 ml de apă, 200 ml de ulei, un praf de sare, făină și 3 linguri de ulei.

Mai întâi se curăță dovleacul de coajă și semințe apoi se dă prin răzătoare. Dovleacul răzuit se pune într-o cratiță la foc mic apoi se adaugă zahărul și se lasă la călit dovleacul. Când umplutura de dovleac este gata se adaugă o linguriță de scorțișoară, se amestecă foarte bine apoi se lasă la răcit.

Următorul pas constă în pregătirea aluatului foietaj pentru plăcintă. Într-un bol se amestecă apa cu uleiul și praful de sare apoi se adaugă făina. Se amestecă totul, iar după ce s-a format aluatul se răstoarnă pe un blat de lemn sau pe masă și se frământă foarte bine.

Într-un bol separat se amestecă 3 linguri de ulei cu 1 lingură de făină pentru a se obține un amestec cu o consistență cremoasă ca mierea. Aluatul se împarte în trei bucăți egale și se întinde fiecare foaie de aluat. Prima foaie de aluat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, apoi se așază a doua foaie de aluat și se toarnă umplutura. Deasupra se pune ultima foaie de aluat, se unge cu ulei și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

Se pune plăcinta cu dovleac la cuptor timp de 35-40 de minute, iar când este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr. Se porționează plăcinta delicioasă pentru a fi servită la orice ocazie. Plăcinta cu dovleac este aromată, pufoasă și ușor de pregătit. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat ș ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu