Local

Cea mai mare competiție de dans din România se va desfășura la Iași! Peste 100 de artiști vor concura pentru burse importante în străinătate! Juriul este format din profesori de la Operele Naționale din Iași și București

Publicat: 12 sept. 2020
Cea mai mare competiție de dans din România se va desfășura la Iași, unde peste 100 de artiști vor concura pentru burse importante în străinătate, iar juriul este format din profesori de la Operele Naționale din Iași și București
Marian Avădănei, unul dintre organizatorii competiției naționale și internaționale Dance House Events, în mașină, în drum spre concurs

Cea mai mare competiție de dans din România se va desfășura la Iași! Peste 100 de artiști vor concura pentru burse de studiu sau școlarizare în Moscova, la Teatru Balshoi sau în Milanino. Juriul va fi format din profesori de la Opera Națională Română din Iași și de la Opera Națională Română din București

Dance House Events organizează în zilele de 27 septembrie și 25 octombrie cea mai mare competiție de dans din România, în cadrul sălilor de eveniment de la Restaurantul La Castel. Competiția este destinată tuturor dansatorilor, școlilor de dans din țară și din străinătate, unităților de învățământ, asociațiilor și fundațiilor culturale, cluburilor sportive de dans, formațiilor și ansamblurilor de dansuri pentru amatori, trupelor de dans din țară și din străinătate. Peste 100 de artiști vor concura pentru burse de studiu care le-ar putea schimbat total cariera. În fiecare an, Dance House Events trimite tineri în străinătate, în Moscova, la Teatrul Balshoi sau în Millano, la o școală cunoscută de dans. Juriul este format din profesioniști în domeniu, profesori de la Opera Națională Română din Iași și de la Opera Națională Română din București.

Marian Avădănei: „Oferim șansa celor mai buni dansatori de a se face remarcați la nivel național și internațional”

Hance House Events organizează concursuri de dans din anul 2018. Anul acesta, timid, organizatorii evenimentului au decis că este momentul să ofere șansa artiștilor să revină pe scenă, în ciuda contextului actual. Cu măsurile de prevenție specifice, prima ediție a concursului a avut deja loc în Grădina Botanică, evenimentul având un real succes.

„Oferim șansa celor mai buni dansatori de a se face remarcați la nivel național și internațional, punând accent pe creativitate, originalitatea ideilor, dezvoltare și evidențierea talentelor. În anul 2018, timid, Hance House Events a adunat peste 500 de concurenți, numărul record de persoane fiind atins în data de 1 iunie 2019, când 3.000 de persoane au făcut această competiție evenimentul secund al zilei, fiind surclasat de venirea celui de-al 266-lea episcop al Romei, papă al Bisericii Catolice, Papa Francisc. Anul 2020 a venit cu provocări, reorganizări și a deschis drumul unor colaborări excepționale”, spune Marian Avădănei, unul dintre organizatorii concursului.

Sute de dansatori înscriși la competiție, motivați de bursele de plecare în străinătate. Acolo li s-ar putea schimba viața

Ceea ce a determinat înscrierea a peste 100 de dansatori în cea mai mare competiție de profil din România a fost faptul că, anual, tinerii care și-au demonstrat talentul au primit burse la teatre și cluburi de dans celebre în lume. Anul acesta, concurența este mai mică din cauza pandemiei de COVID-19, motiv de bucurie pentru cei înscriși. Juriul format din profesioniști de la Opera Națională Română din Iași  și de la Opera Națională Română din București vor analiza creativitatea și implicarea participanților.

„Dance House Events reușește să trimită anual prin burse de studiu sau burse de școlarizare elevi în Rusia, mai exact în Moscova, la Teatrul Balshoi. Totodată, au fost concurenți care au primit burse la academia MAADE din Milano sau școli de dans ca Dans Ta Vie din Belgia. Prima ediție din acest an a avut deja loc în Grădina Botanică din Iași și a fost un real succes. Concursul a fost organizat în condițiile actuale ale pandemiei de COVID-19. Am reușit să aducem pe scenă artiștii care au fost nevoiți să ducă dorul de public, scenă, sunet și pași de dans”, mai spune Marian Avădănei.

Organizatorii celei mai mari competiții de dans din România sunt profesori de dans și canto

La fiecare competiție organizată de Dance House Events, Marian Avădănei, fost campion național la dans sportiv și profesor de coregrafie la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, a adus pentru jurizare marii profesioniști în domeniul artistic. Totodată, evenimentul organizat de Marian este în colaborare cu Anca Apetroaiei, profesor la Palatul Copiilor din Iași.

„Juriul competiției a fost și va fi desemnat doar de instituțiile acreditate în predarea acestor materii. În competiția din anul 2020, vor intra 100 de momente solo. Nu avem cum să punem mai mult de 2 concurenți pe scenă și asta pentru că ne conformăm condițiilor actuale. Chiar și în această situație, concurenții se vor bucura să fie din nou pe scenă, să fie jurizați și văzuți de unii dintre cei mai buni dansatori din țară, dar și premiați prin oferirea unei burse de plecare în străinătate”, încheie Marian Avădănei.

Comentarii
  • Întotdeauna ți-am spus să nu te oprești din ceea ce faci. Ți se potrivește și ești talentat și foarte dedicat. Sunt mândru că suntem prieteni, astăzi ai demonstrat încă o dată câtă dreptate am să cred în tine și în forțele și abilitățile tale. Ține-o tot așa, îți doresc numai bine! Sincere felicitări!

  • Doreste-ti succesul si nu perfectiunea. Nu renunta niciodata la dreptul tau de a gresi, pentru ca atunci iti vei pierde abilitatea de a invata lucruri noi si de a inainta in viata.Felicitări și muuult succes !!!

  • . Mereu am avut încredere în tine și am știut că vei reuși, iar astăzi se pare că toate roadele muncii tale sunt în fața ta, așteptând să le culegi. Ține-o tot așa, și la mai bine! Felicitări pentru ce ai obținut! Succes .. succeeeees !!!!

  • Vă mulțumesc foarte mult pentru tot. În lume există puțini oameni de acest fel: simpatici, sinceri și sensibili. Păcat. La urma urmei, astfel de oameni oferă altora speranță și ajutor dezinteresat, astfel de oameni îi fac pe ceilalți mai puternici și mai amabili. Mulțumesc din nou, Dumnezeu să vă acorde putere și sănătate, realizarea tuturor viselor și bunăstării în viață.Succes ptr concurs !!!

Adauga un comentariu