Prima pagină » Titlurile zilei » Cea mai păzită biserică din Iași în această perioadă! Aproape 100 de polițiști și jandarmi vor supraveghea zona – FOTO

Cea mai păzită biserică din Iași în această perioadă! Aproape 100 de polițiști și jandarmi vor supraveghea zona – FOTO

03 mai 2024, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Zilele următoare, cea mai păzită biserică din Iași va fi Catedrala Mitropolitană. Având în vedere că sute de oameni vor veni la slujba de Înviere, polițiștii și jandarmii s-au pregătit pentru eveniment

Pe lângă sutele de enoriași care vor veni la slujba de Înviere, se mai adaugă și câteva sute de polițiști și jandarmi, ce vor asigura ordinea publică în aceste locuri. Pentru o noapte, lăcașurile de cult din Iași, dar și întreaga țară, vor fi pline de credincioși, pentru a celebra cea mai mare sărbătoare a creștinilor ortodocși.

Cea mai păzită biserică din Iași

În fiecare an, la Iași, mii de oameni ies în noaptea de Înviere pe străzi cu lumânările pentru a lua lumina sfântă. Polițiștii sunt foarte atenți, deoarece în aglomerație pot apărea hoții de buzunare care profită și încearcă să fure bunuri de la alți cetățeni. În noaptea de Înviere, în municipiul Iași, vor fi peste 200 de polițiști pentru a menține ordinea și liniștea publică în timpul manifestațiilor religioase. Cei mai mulți vor fi alocați la Mitropolie, aproape 100, având în vedere că enoriașii vor veni în număr mare pe bulevardul Ștefan cel Mare.

„Noi avem, pe zi, o medie de 130 de polițiști, lucrăm în 3 schimburi. În noaptea de Înviere, împreună cu cei de la Biroul Rutier Iași vom avea echipaje la cimitire și lăcașele de cult importante. Desigur, punctul cel mai aglomerat va fi la Mitropolie, unde vom suplimenta cu încă 60 de polițiști. Începem cu orele 19:00, pe la cimitire, deoarece așa este obiceiul la credincioșii ortodocși, să meargă la mormintele rudelor.

De la ora 22:00, avem în vedere în special Mitropolia, iar forțele de ordine vor fi concentrate acolo. De asemenea, și la Mănăstirea Cetățuia vom restricționa circulația, deoarece mulți credincioși vor merge acolo de Înviere, iar pentru a nu crea blocaje, este necesar să intervenim. Începând cu ora 02:00, forțele de ordine se vor retrage treptat, însă vor rămâne echipajele de serviciu”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Vor interveni și echipajele de jandarmi

De asemenea, vor fi prezente și echipaje de jandarmi, care vor colabora cu polițiștii. Oamenii legii vor fi pregătiți să intervină în cazul oricărui incident, pentru a menține ordinea publică.

„Vor fi mai multe dispozitive proprii, dar și mixte, care vor supraveghea și vor asigura ordinea. Deocamdată, numărul nu este stabilit ,însă colaborăm cu Poliția Națională și Poliția Locală din Iași. De asemenea, Jandarmeria mai are echipaje și în alte localități din județ, precum Pașcani, Hârlău, Răducăneni”, a precizat lt. col. Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iași.

Cel mai păzit obiectiv din Iași, în noaptea de Înviere, va fi Mitropolia, unde în jur de 100 de polițiști și jandarmi vor fi prezenți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *