Sanatate

Ceai de anghinare forum. Care sunt proprietățile minune ale băuturii?

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de anghinare forum. Care sunt proprietățile minune ale băuturii
Dacă erați curioși cu privire la proprietățile ceaiului de anghinare pe forum, trebuie să știți că acesta are numeroase beneficii pentru organism

În cazul în care ați căutat pe forum informații despre ceaiul de anghinare, trebuie să știți că acesta are numeroase beneficii, dar și contraindicații. Băutura nu este recomandată pentru persoanele ce sunt alergice la mușețel, echinacee sau păpădie. De cele mai multe ori, există o șansă foarte mare să fie alergice și la anghinare. 

Ceaiul este recomandat persoanelor ce se confruntă cu kilogramele în plus. Cura vă poate ajuta să slăbiți între 6 și 8 kilograme.

Ceai de anghinare forum: proprietăți și contraindicații

Ceaiul de anghinare are numeroase proprietăți pentru sănătatea organismului. Acesta este ușor dulceag și de aceea nu necesită să fie îndulcit. Una din proprietățile băuturii este cea de reglare a procesului de formare a colesterolului. Aceasta diminuează cantitatea zahărului din sânge și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Totodată, este recomandat și de către medicii nutriționiști în cazul nefritelor cronice și acute. Băutura mărește volumul de urină, fapt pentru care favorizează eliminarea substanțelor nocive de la nivelul rinichilor sau a ficatului. De asemenea, datorită acestui aspect, băutura este benefică și pentru tratarea urticariilor sau a diferitelor forme de pruit.  Datorită cinarinei, o substanță activă puternică din ceaiul de anghinare, acesta este recomandat și pentru detoxifierea organismului, tratarea anumitor afecțiuni de la nivelul aparatului digestiv și curățarea ficatului. Totodată, dacă vă confruntați cu lipsa poftei de mâncare, vărsături, constipație, fermentații intestinale sau hemoroizii, veți observa rezultate notabile după o cură cu ceai de anghinare. Pentru vindecarea hemoroizilor este recomandat și ceaiul de gălbenele.

Cu toate că are numeroase beneficii pentru organism, băutura are și câteva contraindicații. În cazul persoanelor ce suferă de alergii la păpădie, echinacee sau mușețel, există o șansă destul de mare să se confrunte cu o alergie și la anghinare. De asemenea, ceaiul nu este indicat pentru femeile ce alăptează, persoanelor ce suferă de obstrucție biliară sau femeilor gravide. Consumul recomandat este de trei căni pe zi. Dacă serviți o cantitatea prea mare este posibil să vă confruntați cu grețuri, diaree sau nefrotoxicitate. De aceea, înainte de a începe o cură bazată pe ceai de anghinare, trebuie să ceri părerea unui medic specialist.

Ceaiul ce te ajută să topești kilogramele în plus

Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, ceaiul de anghinare te va ajuta să pierzi în greutate. Acesta previne retenția apei și ajută la eliminarea grăsimii din corp. De asemenea, băutura ajută la reglarea tranzitului intestinal, primele rezultate putând fi observate din primele zile ale dietei cu ceai de anghinare. Dacă îl consumați corect, puteți slăbi până la 8 kilograme. Totodată, băutura reduce pofta de dulce și conferă o senzație de sațietate. 

Pentru ca dieta să aibă un rezultat favorabil, va trebui să consumați ceaiul cu 30 minute înainte de fiecare masă principală. Acesta trebuie să fie servit călduț, îndulcit cu puțină miere. Cura trebuie ținută timp de 21-30 zile, apoi trebuie să faceți o pauză de 30 zile. Pentru prepararea băuturii aveți nevoie de 250-300 mililitri de apă clocotită și o lingură de frunze de anghinare mărunțite. Planta se va ține timp de un sfert de oră în apa clocotită, apoi se va strecura și se va servi. 

Dacă erați curioși cu privire la proprietățile ceaiului de anghinare pe forum, trebuie să știți că acesta are numeroase beneficii pentru organism. Mai mult de atât, planta este recomandată și de către medicii nutriționiști în cazul nefritelor cronice și acute. Un alt ceai cu multiple proprietăți este și cel de urzică.

Adauga un comentariu