Sanatate

Ceai de gălbenele, beneficii și contraindicații! Ce boli tratează și cum este folosit în dermatocosmetică

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de gălbenele beneficii și contraindicații Ce boli tratează și cum este folosit în dermatocosmetică
Ceaiul de gălbenele are mai multe beneficii decât contraindicații, fiind indicat pentru tratarea pielii uscate și a rănilor

Ceaiul de gălbenele are atât beneficii cât și contraindicații, consumul recomandat fiind de 2 căni pe zi. Băutura poate fi utilizată atât intern, cât și extern. Acesta este benefic pentru tratarea arsurilor, ameliorarea durerilor menstruale, cât și detoxifierea organismului. Ceaiul este cunoscut și pentru folosirea în tratamentele cosmetice.  

Petalele florii au efect antiinflamator, datorită conținutului ridicat de helianol. De asemenea, acestea accetuează capacitatea organismului de a se vindeca.

Ceai de gălbenele, beneficii și contraindicații! Proprietățile minune ale băuturii

Gălbenelele sunt cunoscute pentru multiplele proprietăți terapeutice pe care le au. Fie că sunt folosite sub formă de infuzie, ceai sau cremă, acestea au numeroase beneficii. Consumul zilnic de ceai este benefic pentru tratarea infecțiilor cavității bucale, ale gâtului și poate îmbunătăți digestia. De asemenea, este folosit și pentru vindecarea ulcerului gastric. 

Ceaiul poate fi utilizat atât intern, cât și extern. Proprietățile sale antispasmice și antiinflamatorii  sunt benefice pentru ameliorarea vânătăilor, a rănilor sau a arsurilor. Ceaiul de gălbenele poate fi folosit și în cazul conjunctivitei, pentru spălarea ochilor. Florile de gălbenele sunt bogate în vitamina A și uleiuri esențiale ce stimulează sistemul imunitar. Din acesta cauză, este recomandat pentru consum atunci când suntem răciți pentru a grăbi procesul de vindecare. Băutură este benefică și în cadrul dietelor, pentru arderea grăsimelor. 

Intern, ceaiul se poate utiliza pentru crampe abdominale, colon, hemoroizi și ulcer duodenal. Consumul recomandat este de două căni pe zi, dimineața și seara. Tot intern, băutura este benefică și în reglarea ciclului menstrual, în calmarea și ameliorarea durerilor. De asemenea, este recomandat și pentru o cură de detoxifiere asupra colonului, ficatului și a vezicii biliare.

Băutura nu trebuie consumată de către femeile însărcinate sau persoanele ce iau medicamente pe bază de sedative. Ceaiul poate amplifica efectul produselor medicinale. Acesta poate produce alergii sau dezechilibre hormonale, motiv pentru care trebuie să consultați medicul înainte de urma o cură cu ceai de gălbenele.

Afecțiuni tratate în dermatocosmetică

Ceaiul este potrivit și pentru tratamentele cosmetice, acesta crescând producția de colagen. Băutura poate fi păstrată la frigider, iar în fiecare seară poate fi utilizată pentru curățarea tenului. Pielea va avea un aspect mai proaspăt și vei scăpa de coșuri. Pe lângă ceai, uleiul de gălbenele poate fi folosit la ameliorarea pungilor de sub ochi. Băutura este un remediu natural împotriva pielii uscate, a iritațiilor oculare și previne formarea ridurilor. De asemenea, ceaiul este recomandat pentru scalpul uscat, ce prezintă mătreață, pentru alergiile locale ale pielii, dar și pentru iritațiile bebelușilor, provocate de scutec. 

Gălbenelele sunt plante medicinale ce pot fi folosite pentru reconstrucția și reînnoirea pielii, având ca efect creșterea fluxului sanguin în zonele afectate. Planta este utilizată în numeroase tratamente dermatocosmetice , precum: eczeme, ulcerații, vergeturi și ameliorarea disconfortului după epilat, aceasta hidratând pielea.

Ceaiul de gălbenele are mai multe beneficii decât contraindicații. Acesta nu este indicat pentru femeile însărcinate și persoanele ce urmează un tratament medicamentos pe bază de sedative. Însă este extrem de benefic pentru tratarea pielii uscate, a rănilor și stimulează sistemul imunitar.

Adauga un comentariu