Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » Ceai de papadie: o reteta inedita de preparare
Ceai de papadie: o reteta inedita de preparare

Ceai de papadie: o reteta inedita de preparare

20 mai 2021, 14:19,
în Sanatate

Papadia este o sursă excelentă de nutrienți, cu multe beneficii pentru sănătate. Ceaiul de papadie are multe beneficii pentru sănătate. Folosit ca laxativ ușor, are și efecte diuretice și facilitează reținerea apei. Dar asta nu este tot!

Iată un rezumat cuprinzător al proprietăților naturale ale păpădiei:

Stimulează pofta de mâncare, datorită compoziției sale amare.
Ajută digestia și crește secreția de bilă. Păpădia ar împiedica chiar formarea calculilor biliari. Păpădia conține taraxină, care stimulează funcțiile urinare și digestive.
Bogata în potasiu, are efecte diuretice naturale. Prin urmare, este o modalitate excelentă de a lupta împotriva retenției de apă și formarii edemului;
Contribuie la echilibrul hormonal și ameliorează endometrioza sau durerile menstruale. Este, de asemenea, o modalitate bună de a regla excesul de estrogen;
Păpădia favorizează absorbția fierului și, prin urmare, ajută la tratarea anumitor forme de anemie. Potrivit unor cercetări, poate chiar ajuta la vindecarea anumitor tipuri de cancer, prin atacarea tumorilor maligne;
Reglează nivelul zahărului din sânge și, prin urmare, ar ajuta la tratarea diabetului.

Cum se prepara ceaiul de papadie

Acum, că știți numeroasele beneficii ale ceaiului de păpădie, probabil că doriți să știți cum să îl preparați. Iata o reteta foarte simplă și care nu vă va lua mai mult de câteva minute.

Vei avea nevoie:

un litru de apă clocotită;
40 de grame de frunze proaspete de păpădie;
10 grame de muguri de păpădie sau aproximativ 10;
5 flori deschise de păpădie;
1 centimetru de ghimbir feliat fin;
1 lingură de miere;
O jumătate de lamaie.

Spălați și scurgeți frunzele de păpădie, florile și mugurii. Apoi puneți-le într-un ceainic mare. Apoi fierbeți apa și turnați-o peste păpădie. Apoi adăugați mierea, ghimbirul și sucul de lămâie. Se amestecă bine, astfel încât toate ingredientele să se poată prepara corect. Acoperiți și lăsați să se absoarbă cel puțin o jumătate de oră. Apoi se filtrează și se păstrează la rece.

Cel mai bun moment pentru a bea ceaiul de păpădie este dimineața, când vă treziți. De preferință, faceți acest lucru pe stomacul gol.

Pentru un adult, limitați-vă la o infuzie de 30 g de frunze (15 grame dacă utilizați rădăcini). Rețineți că, în timp ce ceaiul de păpădie este foarte benefic pentru organism, ar trebui băut în doze mici. Nu consumați prea mult și beți încet infuzia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`