Prima pagină » Sanatate » Ceai de tei în alăptare. Posibile reacții adverse

Ceai de tei în alăptare. Posibile reacții adverse

25 mart. 2022, 11:22,
în Sanatate

Multe femei după ce nasc sunt foarte curioase dacă se poate consuma ceai de tei în alăptare. Ceaiurile conține multe substanțe antioxidante, iar uneori consumul lor poate duce la secretarea unui lapte mai puțin potrivit.

În compoziția florilor de tei se regăsesc multe minerale care sunt utile pentru organismul uman, doar că pe lângă acestea, există multe substanțe antioxidante ce sunt destul de reactive și ar putea produce reacții adverse. Chiar dacă acest ceai de tei este cunoscut ca fiind ceaiul fără efecte adverse, atunci când vorbim despre o femeie însărcinată sau una ce alăptează, poate deveni o problemă.

Ceai de tei în alăptare. Explicațiile specialiștilor

Se poate spune că aceste chestii utile din ceai pot oferi mult suport în ceea ce privește alăptarea, dar poate stimula apariția unor reacții nedorite ce vor lăsa urmări mai puțin plăcute. Nu se poate arăta cu degetul spre o anumită boală sau o anumită afecțiune ce va avea loc după un consum regulat al acestei băuturi calde.

Motivul principal pentru care este atât de ambiguă explicația stă în faptul că acele substanțe active sunt niște substanțe chimice ce își au impactul la nivel molecular. Nu este ceva vizibil sau predictibil. Atât femeia ce prezintă semne de sarcină, cât și cea ce se află în alăptare, are parte de o secreție suplimentară de hormoni și alte substanțe ce ar avea potențialul de a reacționa între ele, rezultatul fiind ceva prea puțin anticipabil.

Mama în alăptare nu este singura persoană ce poate avea de suferit în cadrul unui consum de ceai de tei, cel mic este în creștere, iar datorită acestui fapt, putem să ne gândim la acesta ca fiind un om adult in miniatură și toate celulele lui trebuie să se dezvolte. Acesta trebuie să își întărească și consolideze sistemele de organe pentru a fi capabil de a obține un corp sănătos, fiind ulterior capabil de a beneficia de substanțele pozitive din ceaiuri.

O cantitate mică de ceai ar putea aduce beneficii, dar mai bine ar fi o evitare a acestuia. Sunt foarte multe alte surse alimentare prin care puteți aduce un plus de sănătate în organismul dumneavoastră, cât și cel al copilului. Legumele și lactatele sunt surse geniale de minerale și proteine ce pot asigura o susținere optimă.

Ceaiuri ce pot fi consumate în alăptare

Chiar dacă multe ceaiuri se înregistrează ca fiind neindicate, există și ceaiuri ce pot fi consumate în alăptare. Printre acestea se poate menționa băutul de ceai de ghimbir, acesta este un ingredient genial, fiind folosit chiar din vechime pentru beneficiile eminente pe care le oferă, dar și o gamă de plante cunoscute pentru băutura pe care o fac sub numele de „ceai alb”. Se recomandă ca ceaiurile să dețină o cantitate cât mai mică de cafeină, sau chiar deloc.

Chiar dacă nu se recomandă ceai de tei în alăptare, o altă plantă foarte renumită pentru ceai își face locul în față. Ceaiul de mușețel poate fi consumat fără probleme în sarcină, doar că la fel ca și în cazul celorlalte ceaiuri. Consumul excesiv poate duce la dobândirea unor afecțiuni, iar cel mai bine este să consultați medicul ca să diminuați riscul la minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024