Sanatate

Ceai de urzică pentru slăbit. De ce să incluzi băutura în dieta ta?

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de urzică pentru slăbit. De ce să incluzi băutura în dieta ta
Urzica este un excelent diuretic care poate elimina excesul de lichid din organism

Un ceai de urzică pentru slăbit conține multe substanțe nutritive și, prin urmare, bune pentru organism. Încă din cele mai vechi timpuri, urzicile au fost folosite pentru a trata multe afecțiuni. Astăzi este folosit ca ingredient în medicină, în special în dietele de slăbit.

Urzicile au un conținut ridicat de proteine și sunt bogate în seleniu și fier. Urzicile sunt, de asemenea, foarte bogate în vitaminele A, C, K și E. Având în vedere toate aceste proprietăți, se folosesc aproape toate părțile sale, inclusiv frunzele, care sunt bogate în vitamine și minerale, și rădăcinile, care conțin acizi grași și polizaharide.

Ceai de urzică pentru slăbit. Beneficiile acestuia pentru sănătate

Această plantă este înzestrată cu proprietăți vasoconstrictoare, ceea ce o face utilă pentru oprirea sângerărilor. Este înzestrat cu capacitatea de a curăța organismul de toxine. Datorită acestei calități, urzica este folosită pe scară largă în programele de slăbire.

Detoxifică organismul de deșeurile acide se numără printre beneficiile plantei. Urzica este folosită pentru diverse afecțiuni, cum ar fi ficatul, pietrele la rinichi sau guta. Urzica este foarte eficientă pentru tratarea mătreții și ajută la menținerea sănătății părului. Acesta este un fapt pe care multe fete și femei au ajuns de mult timp să îl aprecieze.

Urzica este un excelent diuretic care poate elimina excesul de lichid din organism, reducând în același timp inflamația tractului urinar. Are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Urzica ajută la eliminarea celulitei și, de asemenea, la reducerea greutății.

Pentru a pregăti ceaiul veți avea nevoie de un pumn de frunze proaspete de urzică sau 1 linguriță de frunze uscate. De asemenea, veți avea nevoie de ½ linguriță de suc de lămâie și 250 gr de apă. În apa clocotită punem frunze de urzică proaspete sau uscate. Se lasă să fiarbă timp de 3-5 minute. Când bulionul s-a răcit puțin, se adaugă sucul de lămâie.

De ce planta este considerată un remediu eficient pentru pierderea în greutate?

Urzicile vor fi de mare ajutor pentru cei care au decis să accelereze procesul de pierdere în greutate, deoarece această plantă conține serotonină și acetilcolină, care pot suprima pofta de mâncare. Dacă beți o cană de infuzie sau de ceai de urzică înainte de masă, puteți reduce senzația de foame și, prin urmare, puteți suporta cu ușurință orice restricție alimentară.

Acesta este motivul pentru care urzicile sunt recomandate de nutriționiști atunci când o persoană slăbește. Frunzele de urzică pot fi folosite într-o varietate de mâncăruri, inclusiv în ceaiuri, infuzii, decoctări, precum și în supe dietetice și salate.

Luând ceaiul de plante sau decoctul de urzică pentru pierderea în greutate, cel mai important este să îl beți cald și cu cel puțin 20 de minute înainte de a mânca. De preferință cu suc de lămâie, deoarece acesta sporește efectul de curățare al băuturii de urzică.

Dacă după ce ați băut ceai de urzică pentru slăbit faceți 15 minute de activitate fizică, băutura se va intensifica și, în consecință, grăsimile vor fi arse mult mai repede. Nu ar trebui să beți mai mult de 3 căni de ceai sau de bulion într-o zi. Pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, este esențial să combinați infuzia de urzică cu o dietă hipocalorică și exerciții fizice.

Adauga un comentariu