Sanatate

Ceai din iarbă de fier. Mod de pregătire și beneficiile acestuia

Publicat: 10 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai din iarbă de fier. Mod de pregătire și beneficiile acestuia
Consumul regulat al ceaiului iarbă de fier poate ajuta la contracararea acestor efecte negative, oferind o gamă variată de beneficii pentru sănătate

Ceaiul iarbă de fier este conceput cu grijă pentru a fi un adjuvant în diverse aspecte ale sănătății noastre. Este formulat pentru a stimula potența și apetitul sexual, a spori fertilitatea, a facilita digestia și a proteja mucoasa gastro-intestinală.

De asemenea, ajută la tonifierea organismului, eliminarea surplusului de apă și acid uric din organism, calmarea tusei și favorizarea expectorării, combaterea stresului oxidativ și îmbunătățirea capacității cognitive la persoanele în vârstă. Acest lucru este cu atât mai important în contextul vieții noastre agitate și stresante, precum și al obiceiurilor alimentare haotice și pline de toxine.

Ceai din iarbă de fier. Ce conține acest remediu naturist

Ideea de a consuma un astfel de ceai devine necesar, având în vedere că ritmul vieții noastre devine tot mai alert și mai stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, cu mese neregulate și asocierea greșită a alimentelor, consumul în grabă și la ore nepotrivite. De asemenea, hrana noastră devine tot mai procesată, lipsită de enzime vitale și plină de toxine și aditivi, având un profil nutrițional dezechilibrat, cu exces de carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și sare.

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, hidratare insuficientă, somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive, precum excesul de alcool, fumatul și administrarea inadecvată a medicamentelor, pot duce la stres oxidativ și contribui la creșterea inflamației în organism. Consumul regulat al ceaiului iarbă de fier poate ajuta la contracararea acestor efecte negative, oferind o gamă variată de beneficii pentru sănătate.

Plantele medicinale utilizate ca materie primă pentru ceaiul dat sunt colectate din zone nepoluate și ecologic curate, garantând astfel eficiența maximă și puritatea produsului prin absența contaminanților toxici precum carcinogenii, erbicidele, insecticidele și îngrășămintele chimice. Acest produs este obținut din părțile aeriene ale ierbii de fier, recoltate direct din flora spontană a Munților Pirin din sudul Bulgariei, în conformitate cu cerințele specifice pentru statutul său de plantă protejată.

Mod de utilizare și doza recomandată pentru adulți. Cum să pregătești leacul?

Ceaiul se administrează intern, pentru adulți. De asemenea,  există două modalități de preparare a ceaiului. În primul mod se folosește 1 pliculeț sau o linguriță cu vârf de plantă măcinată, peste care se toarnă apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 5 minute.

Dacă dorim să pregătim un decoct se pun 3 linguri de plantă la 1 litru de apă. Planta se fierbe 2-3 minute în apă clocotită, după care se lasă acoperită la infuzat timp de 15 minute. Se bea 3 căni de ceai pe zi. A doua zi, la restul de ceai rămas, se poate adăuga încă o lingură de plantă și se poate fierbe din nou.

Aceste două metode de preparare asigură obținerea unui ceai din iarbă de fier cu o culoare auriu-galbenă, intens aromat, ușor acrișoară și cu note amărui. Pentru a îmbunătăți gustul, ceaiul poate fi îndulcit cu miere sau extract natural de Stevia. De asemenea, pentru a varia gustul, se pot adăuga scorțișoară, cuișoare sau lămâie. Nu este indicat să folosești zahăr pentru a îndulci ceaiul. Cel mai bun îndulcitor pentru acest remediu naturist este unul naturist.

Adauga un comentariu