Stiri si curiozitati

Ceai roșu chinezesc. Trăsăturile distincte ale băuturii

Publicat: 17 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai roșu chinezesc. Trăsăturile distincte ale băuturii
Este posibil să găsiți ceai roșu într-o piață sau într-un magazin obișnuit

Tot mai multe persoane sunt curioase să afle ce presupune acel ceai roșu chinezesc. Chinezii au o mentalitate ușor diferită. Nu este surprinzător faptul că, chiar și atunci când vine vorba de numirea soiurilor de ceai, lucrurile sunt foarte diferite. Ceea ce se numește ceai negru în Occident se numește ceai roșu în China, iar „roșul” nostru este chiar o băutură pe bază de plante.

Ceaiul roșu este numit în China „Hong Cha”. Acesta este un ceai extras din frunzele arbustului Caméllia sinénsis prin fermentare severă. Este un ceai saturat de culoare brun-roșiatică, a cărui culoare îi determină numele. Un tratament similar este aplicat ceaiurilor indian, Ceylon, georgian și altor ceaiuri care, în clasificarea europeană, sunt numite ceaiuri negre. De aceea, în România, ceaiul roșu chinezesc trece sub eticheta de „negru”.

Ceai roșu chinezesc. Cum poate fi găsit acesta pe rafturile magazinelor noastre?

Cu toate acestea, ceaiul roșu chinezesc și, de exemplu, ceaiul indian nu sunt același lucru. Cu siguranță multe persoane se vor întreba care este diferența dintre acestea?. În principal, în locul de origine și în varietatea de arbuști. Ceaiul roșu are o patrie specifică, China. Astfel, tot ceea ce este cultivat și preparat în afara acesteia este ceai negru.

Apropo, Carcade și rooibos, care în România sunt adesea numite ceaiuri roșii, de fapt, nu sunt deloc ceaiuri. Acestea sunt doar băuturi pe bază de plante. Așadar, formularea „ceai roșu” nu ar trebui să le afecteze deloc.

Este posibil să găsiți ceai roșu într-o piață sau într-un magazin obișnuit? Sigur că da, puteți. De exemplu, ceaiul Magic Yunnan de la Greenfield, chiar dacă este numit negru în terminologia noastră, este de fapt un ceai roșu clasic chinezesc.

De asemenea, Compania MUTE oferă o versiune economică a celebrului ceai Da Hong Pao, iar pe ambalaj scrie că este un ceai roșu. Dar, cel mai adesea, ceaiul roșu este vândut în funcție de greutate. .

Prin ce se distinge acest tip de ceai? La ce să fii atent atunci când vrei să-l achiziționezi

Apropo, se poate distinge ceaiul roșu pe baza părților din numele său. Dacă numele conține cuvântul „Hao”, înseamnă că au fost folosite ingrediente extrem de bune ca materie primă inițială. Astfel, prețul acestuia va crește brusc în raport cu cel al ceaiului din frunzei. Iar cuvântul „Jin”, care înseamnă „auriu”, face ca ceaiul să fie și mai scump, deoarece „mugurii de aur” (Jin Hao) sunt unul dintre cele mai elitiste soiuri de ceai.

Ceaiul negru chinezesc este cultivat în China și nu poate fi definit de niciun european. Atunci când este preparat, se obține o infuzie de orice culoare. Acesta poate fi atât negru, cât și auriu deschis. Se deosebește de ceaiul negru „tradițional” prin gust, culoare și tipul de arbust de ceai.

Experții în ceaiuri chinezești, spun că cele mai cunoscute nume de ceai pot fi auzite și în alte țări, dar există întotdeauna unele care sunt cunoscute doar de locuitorii unei anumite provincii. Dacă doriți să cumpărați ceai negru chinezesc autentic, cel mai bine este să căutați pe rafturile magazinului denumirea Hei Cha.

Un ceai roșu chinezesc are un efect benefic asupra stării vaselor de sânge și reduce nivelul colesterolului. De asemenea, întărește gingiile, oasele, accelerează vindecarea inflamațiilor și a leziunilor superficiale ale epidermei. Este ideal pentru persoanele în vârstă, mai ales atunci când este combinat cu frunze de cireș, trandafir sau iasomie.

Adauga un comentariu