Tot mai multe persoane încearcă să trateze cistita cu ceai pentru incontinență urinară. Incontinența face referire la incapacitatea de a preveni scurgerea involuntară de urină din vezica urinară. Incontinența poate fi cauzată de o intervenție chirurgicală sau de radioterapie la nivelul pelvisului sau de o vezică urinară hiperactivă. De asemenea, cistita provoacă un astfel de simptom neplăcut.
Există o serie de modalități de a vă ajuta să vă antrenați vezica urinară și să vă întăriți capacitatea de a reține urina. Medicul dumneavoastră sau asistenta medicală va discuta cu dumneavoastră despre metodele care vor funcționa cel mai bine în cazul dumneavoastră. Acest lucru va depinde de diagnostic și de tratamentul pe care l-ați primit. În majoritatea cazurilor, medicii prescriu remedii naturiste pentru a ameliora astfel de simptome.
Ceai pentru incontinența urinară. Din ce plante să pregătești leacul băbesc?
Un ceai pentru tratamentul pielonefritei cronice, cistitei și incontinenței urinare poate fi pregătit din sunătoare, coada-calului, tătăneasă, mesteacăn verzui și pungă de cioban comun. Tot mai multe persoane recomandă ceaiurile din geranium de pajiște, adonis spring, clementina nordică, precum și plante din familia Composite.
Din familia Composite care ajută în caz de incontinență urinară sunt folosite mușețelul, iarba de câmp, scorțișoară de mlaștină și cicoarea comună. O veche rețetă populară folosită și de bunicii noștri spune că dacă amestecați în părți egale plantele de sunătoare și goldenrod veți scăpa de afecțiune. Amestecul se bea pe parcursul zilei sub formă de ceai. În plus, pentru această boală este eficientă și tinctură de pară.
Medicamente pentru tratarea incontinenței urinare la femei. Pastile recomandate de medici
Există multe medicamente care relaxează peretele vezicii urinare și reduc la minimum frecvența contracțiilor vezicale. Printre cele mai prescrise de medici este Vesicar, Driptan, Spazmex și Detruzitol.
Foarte eficientă în caz de boală este terapia de substituției hormonale în cazul deficitului de estrogen la femeile aflate la menopauză. În cazul în care terapia medicamentoasă nu este suficient de eficientă, preparatele de toxină botulinică de tip A, pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata vezica hiperactivă.
De asemenea, pentru a scăpa de afecțiune se injectează o soluție de Lantox în peretele vezicii urinare cu un ac endoscopic. Acesta blochează temporar contracția fibrelor musculare, reducând reactivitatea vezicii urinare. Nevoia incontrolabilă de a urina și scurgerile de urină pot fi cauzate, de asemenea, de scleroza multiplă, de leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării și de alte leziuni organice.
Cum să-ți schimbi modul de viață pentru a scăpa de acest disconfort?
Terapia pentru orice tip de incontinență urinară începe cu metode destul de simple și accesibile, dar eficiente. Acestea includ, în primul rând, corectarea stilului de viață și efectuarea de exerciții speciale.
Foarte importantă este normalizarea greutății în caz de obezitate. Trebuie să știi că o greutate corporală ridicată reprezintă o presiune serioasă asupra întregului organism. În special crește presiunea intraabdominală, ceea ce afectează negativ poziționarea normală a organelor interne, perturbând urinarea.
De asemenea, este indicat să reduceți consumul de băuturi cu cofeină, adică cafeaua, ceaiul și alte băuturi provoacă urinări frecvente. Importantă este și renunțarea la fumat. De cele mai multe ori, disconfortul este provocat de bronșita cronică indusă de nicotină. Aceasta este o problemă pentru mulți fumători. Mai mult decât atât, obiceiul crește incontinența urinară.
Pe lângă administrarea unui ceai pentru incontinență urinară este indicat să vă stabiliți un regim. În general, metoda se bazează pe golirea vezicii urinare la momente strict definite, indiferent de nevoia de a urina. Antrenarea mușchilor podelei pelvine vă va ajuta să scăpați de acest disconfort. Există exerciții speciale care ajută la întărirea mușchilor sfincterului pentru a scăpa de urinarea involuntară.