Prima pagină » Culinar » Mâncare indiană. Pe ce se bazează bucătăria acestei culturi

Mâncare indiană. Pe ce se bazează bucătăria acestei culturi

13 ian. 2023, 16:00,
BZI.ro, în Culinar

În prepararea felurilor de mâncare indiană se acordă prioritate legumelor și mirodeniilor. Este bine să știți că în farfuriile indienilor nu veți găsi carne de vită. Un vegetarian se va simți cu siguranță într-un paradis gastronomic dacă vine în India. În cele mai multe regiuni ale țării, localnicii nu mănâncă carne și nici măcar pește. Aproximativ 40% din populație consumă numai alimente pe bază de plante.

În trecut, diverse rețete au fost introduse în bucătăria indiană de către mongoli și musulmani. În afară de aceasta, bucătăria națională a Indiei este influențată de opiniile religioase ale localnicilor. Peste 80% dintre ei sunt hinduși, care sunt devotați, excluzând orice fel de violență. Esența religiei constă în faptul că orice ființă vie este spirituală și conține o particulă divină. De aceea, cei mai mulți oameni din India sunt vegetarieni, dar în același timp, mâncărurile naționale indiene au un gust bogat, vibrant, picant și untos.

Mâncare indiană. Alimentele care nu lipsesc de pe masa localnicilor

Deoarece este vorba de vegetarianism într-un anumit stat, în bucătăria locală a apărut o mare varietate de preparate din cereale, legume și leguminoase. Cea mai cunoscută este sabji, o tocană de legume cu linte asezonată cu diverse condimente. Felul de mâncare se servește cu orez și tortilla de pâine.

E bine de știut că în India, se obișnuiește să se folosească orez cu bob lung. În ceea ce privește leguminoasele, există peste o sută de soiuri de mazăre, năutul, lintea și fasolea mung, sunt, de asemenea, populare.

Un loc separat în enciclopedia bucătăriei tradiționale indiene trebuie să fie dedicată condimentelor și ierburilor. Cel mai popular este condimentul curry. De altfel, aceasta nu este doar un condiment, ci numele unui fel de mâncare indiană cu o nuanță portocalie strălucitoare. Acest condiment este cel care conferă bunătății o aromă densă și un gust unic.

Populația Indiei nu mănâncă pâine. Cu ce aceștia înlocuiesc produsul din panificație

Există multe condimente amestecate în curry și ar fi dificil să le enumerăm pe toate, probabil că indienii înșiși nu ar fi capabili să numească exact rețeta. Ceea ce se știe cu siguranță este că acesta conține boia, piper roșu și negru, cardamom, ghimbir, coriandru, paprika, cuișoare, chimen și nucșoară.

Deși compoziția curry-ului poate varia, turmericul este invariabil prezent. Este demn de remarcat faptul că familiile indiene au o rețetă personală de curry și că aceasta este transmisă cu grijă din generație în generație.

În India nu se obișnuiește să se coacă pâinea așa cum se coace în Europa. Se servește pâine plată sau pâine pita subțire. Mâncarea tradițională indiană se numește chapati și însoțește fiecare masă, de la primul fel de mâncare până la desert.

Rețeta de pita subțire cu care se servește orice fel de mâncare indiană este suficient de simplă pentru a fi reprodusă de fiecare gospodină. Pentru a pregăti deliciul exotic se amestecă făină, sarea și apa. După care, se prăjește pâinea plată fără ulei. Dacă gătiți în aer liber, folosiți un foc deschis. Tortilla finită seamănă cu o minge, pentru că este umflată, în interior se adaugă legume și se mănâncă pur și simplu cu sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *