Sanatate

Ceapă pentru nas înfundat: Cum să pregătești leacul bătrânesc

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceapă pentru nas înfundat Cum să pregătești leacul bătrânesc
Sucul saturează celulele cu nutrienți și crește imunitatea locală

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii foloseau ceapă pentru nas înfundat. Acest tratament este foarte eficient și astăzi. Pentru a scăpa de sinuzită se folosesc bucăți întregi de ceapă, care sunt introduse în nări. Unii chiar pregătesc din sucul de ceapă picături pentru nas.

Picăturile pentru sinuzită sunt extrem de ușor de preparat. Trebuie doar să storci sucul, și să-l amesteci cu ulei. Bătrânii consideră că, datorită proprietăților lor medicinale, aceste picături ajută la scăderea rapidă a manifestărilor unei răceli. De asemenea, acestea ameliorează congestia și ușurează respirația. În acest mod, oamenii de la țară se tratau de viroză. Și astăzi această metodă, în ciuda abundenței remediilor din farmacii, ceapa continuă să fie un leac bătrânesc foarte utilizat.

mai multe bucati de ceapa langa un recipient cu suc de ceapa
Ceapa pentru nas înfundat trebuie administrată timp de 3 zile

Ceapă pentru nas înfundat: Proprietățile benefice ce se conțin în sucul acesteia

Ceapa are proprietăți imunostimulatoare. Picăturile pe baza acesteia continuă să fie un remediu casnic eficient pentru răceală. Cu ajutorul sucului de ceapă, poți să tratezi nu doar secreția excesivă de mucus, ci și congestia nazală. Cu toate acestea, medicamentul nu este recomandat pentru tratamentul copiilor.

Sucul de ceapă are o serie de proprietăți benefice datorită prezenței în el a flavonoidelor. Acești, antioxidanți naturali și vitamina C care se conține în ceapă stimulează vindecarea. Astfel, ceapa ajută la combaterea diferiților agenți patogeni, precum microbii, virușii și ciupercile.

ceapa maruntita langa un pahar cu suc de ceapa pe o masa
Ceapa conține substanțe care normalizează hipertensiunea arterială

Sucul saturează celulele cu nutrienți și crește imunitatea locală. De asemenea, acesta distruge microorganismele patogene. Sucul de ceapă reușește să activeze terminațiile nervoase, normalizând astfel metabolismul celular. Cu toții știm că ceapa are un efect antibacterian și subțiază mucusul în cazul sinuzitei.  De asemenea, ceapa contribuie la regenerarea țesutul, normalizând circulația sângelui în capilare.

Ceapa este folosită nu doar pentru a trata răceala. Acizii organici saturează celulele cu un aport de nutrienți și ameliorează aproape orice inflamație de natură non-sistemică.

Cum acționează ceapa în cazul unei răceli?

Sucul de ceapă are un puternic efect expectorant și antiinflamator, datorită căruia procesul de tratament este accelerat. De asemenea, rezistența organismului per ansamblu se îmbunătățește.

Ceapa lichefiază mucusul și îl îndepărtează rapid din celule. Tot ea reușește să îndepărteze umflarea, facilitând respirația. Aceasta are efect expectorant, calmând durerea din piept în caz de tuse.

Ceapa conține substanțe care normalizează hipertensiunea arterială și oprește eliberarea de mucus lichid din sinusuri. Acțiunea de vindecare începe aproape imediat, după 1-2 minute de la introducerea cepei în nări.

un pahar cu suc din ceapa si o ceapa pe o masa
Ceapa lichefiază mucusul și îl îndepărtează rapid din celule

Iar dacă dorești să pregătești un suc din ceapă, poți toca leguma în orice mod. Poți pregăti picăturile dând ceapa printr-o răzătoare fină, blender sau cu ajutorul unui cuțit. Ulterior, sucul trebuie să-l  storci printr-un tifon. Apoi adaugă și puțină apă la ceapa rezultată. Unele persoane, nu folosesc apă pentru a dilua ceapa. În cazul unei senzații de arsură acută, nările se spală bine cu apă fiartă.

Trebuie să știi că, dacă nasul este prea uscat, sucul de ceapă în forma sa pură este contraindicat. Acesta trebuie diluat cu ulei de măsline într-o proporție de 1/2.

Ceapa pentru nas înfundat trebuie administrată timp de 3 zile. De asemenea, procedura se repetă pentru a consolida rezultatul după 3-4 zile. Programul de administrare a remediului este de 2-3 ori pe zi, câte 1-2 picături pentru fiecare nară. În caz de sensibilitate mare la suc, amestecul trebuie diluat cu un volum suplimentar de apă.

femeie care tine mai multe bucati de ceapa in mana
Sucul de ceapă are un puternic efect expectorant și antiinflamator

 

Adauga un comentariu