Remedii nas înfundat copii: Cum să-l ajuți pe micuțul tău

29 dec. 2021, 10:16
BZI.ro, în Sanatate

Odată cu prima zăpadă toții copii ies la săniuș, cu siguranță după o astfel de aventură mămicile vor avea nevoie de remedii pentru nas înfundat la copii. Pentru a reuși să-l ajuți pe micuțul tău să scape de acest disconfort poți apela la diverse leacuri bătrânești.

În sezonul rece, părinții se confruntă cu năsucul înfundat la copii lor. În această perioadă gripa și răceala sunt la fiecare colț, afectând copiii de toate vârstele. Pentru a reuși să depășești cu bine această problemă sunt foarte indicate remediile naturiste. De cele mai multe ori, nasul înfundat la copii este unul dintre primele simptome care semnalează o gripă. Pentru a reuși să tratezi la timp simptomele pentru a opri dezvoltarea gripei trebuie să cunoști care sunt cele mai bune leacuri pentru acest simptom.

copil care isi sufla nasul intr-un servetel

Aburii, de asemenea, sunt un remediu extraordinar

Remedii nas înfundat copii: Mălaiul și eucaliptul sunt cele mai eficiente în această situație

Pentru a reuși să tratezi cât mai rapid nasul înfundat la copilul tău poți apela la mălai. Acest remediu naturist este folosit din cele mai vechi timpuri, fiind extrem de eficient pentru a desfunda nasul. Pentru a pregăti acest remediu trebuie să pui pe foc o tablă pe care o poți coace, punând mălai pe ea. La fel și bunica proceda cu nepoțeii săi atunci când ei se confruntau cu o astfel de problemă.

Pentru a obține efectul dorit, bunica era atentă cum încălzea mălaiul. Din moment ce aceasta era încălzit scotea un fum specific pe care copilul ar trebui să-l inhaleze pe nas. Bunica era foarte atentă atunci când făcea această procedură, astfel încât nepoțelul să nu se atingă de aragazul fierbinte.

Un alt remediu naturist extrem de eficient este eucaliptul. Acest remediu se folosește nu doar pentru desfundarea năsucului, proprietățile din această plantă fiind extrem de bune și pentru tratarea altor afecțiuni. Însă pentru a desfunda nasul copilului cu ajutorul eucaliptului trebuie să-l pui pe copil să stea deasupra unui bol cu apă fierbinte în care ai adăugat eucalipt. Inhalând aburii respectivi timp de câteva minute, copilul se va simți mai bine chiar după prima procedură.

copil care isi sufla nasul intr-un servetel

Pentru a reuși să efectuezi un astfel de compres ai nevoie de un prosop cu apă caldă pe care îl ții peste nas

Tratament pentru nas înfundat: Compresele calde și inhalarea de aburi îl vor ajuta pe copilașul tău

Pentru a reuși să-l ajuți pe copilul tău să depășească cu bine acest disconfort poți folosi compresele calde. Conform specialiștilor, aceste comprese sunt extrem de bune pentru curățarea căilor respiratorii, reducând presiunea creată în nas.

Pentru a reuși să efectuezi un astfel de compres ai nevoie de un prosop cu apă caldă pe care îl ții peste nas. Acesta este unul dintre cele mai ușoare și accesibile remedii pentru năsucul înfundat al copilului tău. De asemenea, acest remediu te va ajuta să calmezi și să distrugi bacteriile adunate în nas.

Aburii, de asemenea, sunt un remediu extraordinar. Este unul dintre cele mai eficiente remedii, cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pentru a pregăti cele necesare pentru această procedură ai nevoie doar de un vas în care să torni apă caldă. Ulterior, trebuie să acoperi capul copilului cu un prosop în timp ce el stă deasupra aburului.

Această procedură are un efect imediat deoarece inhalarea contribuie la descompunerea mucusului. De asemenea, aburii ajută la deschiderea pasajelor nazale, ajutând micuțul să se simtă mult mai confortabil.

copil care isi sufla nasul intr-un servetel

Pentru a reuși să-l ajuți pe copilul tău să depășească cu bine acest disconfort poți folosi compresele calde

Leacuri bătrânești pentru năsucul înfundat: Ceai de lămâie și uleiul de mentă

Un remediu extrem de benefic este ceaiul de lămâie. Acesta este și cel mai apreciat remediu de către specialiști. Nu doar ceaiul de lămâie este recomandat, cel din echinacee sau din ceapă este la fel de bun. Specialiștii spun că proprietățile ce se conțin în lămâie distrug microbii, ameliorând simptomele gripei. De asemenea, lămâia conține o vitamina C, fiind considerată un remediu extrem de benefic.

Uleiul de mentă este mai greu de găsit, însă foarte bun pentru a desfunda nasul la copii. Din moment ce copilul tău va inhala uleiul de mentă, acesta se va simți mai bine de la prima procedură. Acest remediu natural îl va ajuta pe micuțul tău să respire mai ușor, scăpând de senzația neplăcută provocată de nasul înfundat.

Remedii nas înfundat copii sunt extrem de eficiente, fiind recomandate și de medicii specialiști. În cazul în care doar năsucul copilului este înfundat și nu prezintă alte simptome mai grave, remediile naturiste reprezintă cel mai bun tratament pentru micuțul tău.

copil cu nas infundat care isi sufla nasul

Pentru a reuși să tratezi cât mai rapid nasul înfundat la copilul tău poți apela la mălai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *