Antibioticele pentru sinuzită este cel mai bun tratament atunci când simți că mucoasa din interiorul sinusurilor este inflamată. Pentru a elimina lichidul adunat în cavități și pentru a scăpa de presiune trebuie să apelezi la un tratament medicamentos.
De cele mai multe ori, sinuzita se tratează cu ajutorul antibioticilor. Această afecțiune nu este doar o răceală, ea reprezintă o complicație a acesteia. La fel ca și o viroză, sinuzita este cauzată de același virus și trebuie tratat ca atare. Sinuzita nu se face simțită din prima zi a răcelii, primele simptome a acesteia apar după 7 zile de la începutul virozei. Dacă nu este tratată la timp, simptomele sinuzitei se pot lungi pe o perioadă lungă de timp.
Care este diferența dintre sinuzită și răceală: Simptome care îți semnalează această problemă de sănătate
De obicei, sinuzita apare din cauza infecțiilor virale, bacteriene sau fungice. De asemenea, afecțiunea se poate manifesta și atunci când sinusurile sunt blocate, de cele mai multe ori acestea se dezvoltă la copii. Astfel, printre principalele cauze care provoacă sinuzita este rinita acută sau cronică sau dezvoltarea polipilor. Există situații în care starea mediului poate provoca sinuzita. De exemplu, substanțele poluante, praful sau anumiți alergeni pot afecta sinusurile.
Sinuzita poate fi de mai multe tipuri. Fiecare dintre tipurile de sinuzită se manifestă diferit. De exemplu cea acută se instalează brusc în corpul uman, având o dezvoltare rapidă. Pe când sinuzita subacută nu are un tratament fix, aceasta dezvoltându-se într-o formă de sinuzită acută. Există și un al treilea timp de sinuzită, cea cronică. În cazul acesteia, simptomele pot dura o perioadă lungă, ajungând și la o perioadă de trei luni.
Atunci când sinuzita se instalează și începe să se dezvolte în corpul uman provoacă unele simptome. Printre primele semne ale acesteia este senzația de presiune în zona sinusurilor și nasul înfundat. Multe persoane care suferă de o astfel de afecțiune prezintă secreții nazale de culoare verzuie sau galbenă. Din moment ce nasul este înfundat, simțul mirosului este scăzut, crescând și oboseala. Sinuzita poate provoca și o tuse foarte puternică cu expectorații și dureri de gât.
Antibiotice pentru sinuzită: Cele mai eficiente remedii pentru reducerea problemei
Pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei este foarte important să administrați un tratament corespunzător. De cele mai multe ori, această afecțiune este tratată cu ajutorul antiinflamatoarelor sau antibioticilor. Primele sunt folosite pentru reducerea presiunii simțite la nivelul sinusurilor. De asemenea, acestea sunt foarte eficiente pentru reducerea durerilor de cap provocate de sinuzită. În momentul în care sinuzita este manifestată într-o formă mai puternică, aceasta trebuie tratată cu antibiotice.
Pentru a urma un tratament corespunzător este important să știi în cât timp își face efectul antibioticul. De asemenea, picăturile cu antibiotic sau spray-urile nazale sunt de un mare ajutor atunci când suferi de sinuzită. Atunci când sinuzita a evoluat la o altă etapă, antibioticele se administrează și pe cale injectabilă. De cele mai multe ori, în formele severe de sinuzită, persoana are nevoie de spitalizare.
De obicei, un tratament cu antibiotice este administrat timp de două săptămâni. Există cazuri în care, sinuzita evoluează și are nevoie de o perioadă mai lungă de tratament pentru a se opri din dezvoltare. Pentru eliminarea secrețiilor din sinusuri sunt administrate și mucoliticele. Conform specialiștilor, lichidul blocat în sinusuri ar trebui să dispară în 8-10 zile de la tratament. Pentru a scăpa de acest disconfort poți administra apela și la remedii naturiste.
Ca orice inflamație provocată de bacterii, cel mai bun tratament sunt antibioticele pentru sinuzită. Chiar din primele zile de tratament vei observa cum sinusurile nazale se eliberează. Pentru a evita infectarea și celeilalte perechi de sinusuri este importantă administrarea unui tratament corect.