Magazin

Ceasurile inteligente salveaza vieti! Cele mai importante beneficii pentru siguranta si sanatate

Publicat: 03 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceasurile inteligente salveaza vieti Cele mai importante beneficii pentru siguranta si sanatate

Tot mai multi oameni au inteles cat de important este sa poarte la mana un ceas inteligent in vremurile actuale. Acest accesoriu de mici dimensiuni are un rol foarte important pentru monitorizarea starii de sanatate si pentru siguranta utilizatorului. Mai mult, de-a lungul timpului a fost demonstrat faptul ca smartwatch-urile au salvat vieti, datorita functiilor lor de ultima generatie.

Functia GPS si functia SOS, salvatorul modern

Copiii reprezinta o parte importanta dintre utilizatorii de smartwatch. Parintii lor au constientizat ca un astfel de gadget este util pentru a-i proteja pe cei mici de pericolele din ziua de astazi.

Prin intermediul functiei GPS de pe un ceas inteligent copii, se pot afla detalii despre traseul parcurs de utilizator, putand fi depistat in acest mod un potential pericol, mai ales in cazul copiilor mai mici care de regula nu se abat de la un anumit drum spre scoala sau spre casa.

Tot in cazul lor si functia SOS este o adevarata salvatoare de vieti, pentru ca micutii, printr-o apasare a respectivului buton de pe smartwatch, pot lua legatura cu parintii sau cu serviciile de urgenta atunci cand sunt in pericol.

Monitorizarea semnelor vitale

Fie ca este vorba de un smartwatch dama sau de orice tip, ceasul inteligent poseda functii de monitorizare a sanatatii. In foarte multe cazuri, acest lucru a facut diferenta dintre viata si moarte, mai exact datorita anumitor functii au putut fi depistate la timp afectiuni grave care pun viata in pericol. Una dintre aceste functii care s-a dovedit de mare ajutor pentru utilizatorii de toate varstele este cea de evaluare a sanatatii inimii, prin senzorii de monitorizare a ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale.

Ceasurile inteligente de ultima generatie permit chiar declansarea unui curent electric imperceptibil in corp pentru a verifica informatii importante pentru sanatate, cum ar fi analiza grasimii, greutatea muschilor, apa totala, toti acesti indicatori aratand de cate calorii are corpul nevoie pentru a se mentine in forma.

Alte functii foarte utile pentru sanatatea oamenilor sunt si cele de masurare a nivelului de oxigen din sange sau de monitorizare a somnului. Prima poate ajuta la identificarea unor boli, cum ar fi COVID-19, dar si ale unor afectiuni pneumologice, iar a doua poate depista apneea sau sforaitul.

Incurajarea unui stil de viata sanatos

Pentru o sanatate de fier miscarea este foarte importanta. Ceasurile inteligente sunt dotate cu diverse functii prin care este stimulata activitatea sportiva: numararea pasilor, antrenamente sau mementouri care ii fac pe utilizatori sa-si dea seama ca au petrecut mult timp stand pe loc si ca au nevoie de cateva exercitii pentru a se mentine in forma. Dupa cum se stie, una dintre cele mai mari probleme ale omului modern o reprezinta sedentarismul, care predispune omul la aparitia bolilor metabolice, cardiovasculare si a obezitatii. Un ceas inteligent care sa-i incurajeze sa faca miscare este o solutie buna pentru schimbarea stilului de viata cu unul activ.

In concluzie, ceasurile inteligente sunt mai mult decat niste accesorii moderne la incheietura mainii. Ele au functii care ajuta la monitorizarea sanatatii, la incurajarea activitatii sportive, dar si la sporirea sigurantei.

 

Adauga un comentariu