International

Cehia obligă populația să poarte mască și în interior! Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus a înregistrat statul ceh

Publicat: 09 sept. 2020
Studiu alarmant privind noul coronavirus!
Studiu alarmant privind noul coronavirus!

Cehia obligă populația să poarte mască și în interior! Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus a înregistrat statul ceh. După ce numărul de infectări pentru o zi a ajuns la un nivel record, de 1.164, Guvernul din Cehia va impune de joi obligativitatea de a purta mască în interior pe întreg teritoriul ţării.

„Am convenit cu experţii că vom introduce obligativitatea de a purta mască în interiorul clădirilor pe întreg teritoriul Cehiei”, a spus Adam Vojtech, ministrul Sănătății din Cehia.

Cehia obligă populația să poarte mască și în interior! Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus a înregistrat statul ceh

În luna septembrie, numărul de cazuri zilnice a fost peste 500, cu mult peste cazurile zilnice din martie ( 377). Pentru 24 de ore, miercuri, Cehia a înregistrat o creștere masivă a numărului de cazuri: 1.164.

După ce economia s-a contractat cu 11% în perioada aprilie-iunie comparativ cu acelaşi interval de anul trecut, Guvernul ceh nu vrea să reintroducă restricțiile dure care au fost în luna martie, la începutul epidemiei.

Cazurile din Cehia cresc cel mai repede din Europa, alături de cazurile din Spania, Franţa, Malta, România şi Croaţia. De asemenea, ritmul de înmulţire a infectărilor este de circa trei ori mai mare decât în Germania vecină.

Chiar și în această situație, numărul deceselor din Cehia a rămas mai mic decât în multe dintre celelalte ţări europene, cu 441 de morţi raportaţi până miercuri, dintr-un total de 29.877 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate de la începutul pandemiei cu noul coronavirus.

În ultima săptămână, spitalizările s-au înmulţit. Cu toate acestea, numărul lor este încă la jumătate faţă de nivelurile din prima parte a pandemiei. Totodată, Guvernul arată că majoritatea cazurilor noi sunt asimptomatice şi se înregistrează în rândul populaţiei tinere.

Câte cazuri a înregistrat România

Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.09.2020 (10:00) – 09.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 51 de decese (32 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Adauga un comentariu