Cei care cunosc această limbă se pot îmbogăți! Este vorba despre limba română, care se află pe primul loc în topul celor mai profitabile limbi străine din Spania. Limba română a ajuns să fie cea mai bine remunerată în Spania, iar multe locuri de muncă presupun cunoașterea limbii române. Iată câți bani câștigă traducătorii.
Cei care cunosc această limbă se pot îmbogăți!
Un studiu realizat recent de o platformă de învățare a limbilor străine a analizat aproape 500.000 de anunțuri de locuri de muncă publicate în Spania și a ajuns la o concluzie surprinzătoare. Limba română se află pe primul loc în topul celor mai profitabile limbi străine din această țară și este în topul celor mai bine remunerate limbi străine în Spania. Persoanele care stăpânesc bine limba română pot accesa profesii atractive, cu salarii competitive, în diverse domenii de activitate.
Salariul mediu pentru vorbitorii de română este de aproximativ 83.000 de euro anual, o sumă de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu din Spania. După limba română, pe locul al doilea în topul celor mai bine remunerate limbi străine în Spania se află portugheza, cu un salariu mediu anual de 68.120 de euro.
Spania are o comunitate românească semnificativă, de peste 1 milion de persoane, iar asta generează o cerere tot mai mare pentru servicii în limba română. Domenii precum asistența juridică, medicina, traducerile și relațiile comerciale sunt cele care au nevoie de angajați vorbitori și cunoscători de limba română.
Beneficiu pentru românii care muncesc în Spania
Decizie neașteptată pentru o anumită categorie de români. Românii stabiliți în Spania vor primi al doilea buletin, fiind permisă dubla cetățenie, fără să se renunțe la cea română. Dublă cetățenie înseamnă că o persoană are drepturi în două țări și poate beneficia de aceleași avantaje ca orice alt cetățean. Totuși, ca să evite problemele legale, majoritatea acordurilor folosesc un criteriu clar, și anume locul unde trăiește persoana, pentru a stabili ce legi se aplică în privința pașapoartelor, protecției diplomatice, drepturilor civile și politice, securității sociale și obligațiilor militare.
Dacă Spania și România ajung la un acord, acesta ar fi un mare pas pentru românii din Spania, oferindu-le drepturi depline în ambele țări, fără să-și piardă cetățenia română. Cele două guverne și-au trimis propuneri, iar negocierile sunt în desfășurare. Dacă legea va fi adoptată, românii stabiliți în Spania se vor bucura de un nou drept, acela de a-și păstra cetățenia română și de a o obține și pe cea spaniolă.
De asemenea, se schimbă legea pentru românii care muncesc în străinătate. Mai multe măsuri legislative îi vizează pe românii care lucrează în străinătate. Noile reglementări sunt menite să îmbunătățească condițiile de muncă ale românilor care lucrează sezonier în străinătate, oferindu-le acestora mai multă siguranță și protecție, mai ales în condiţiile în care tot mai mulți cetățeni aleg să lucreze în agricultură, construcții sau alte domenii în străinătate. Proiectul introduce clauze noi în contractele de mediere, pentru a asigura o mai bună protecție a lucrătorilor sezonieri. Agențiile de plasare și angajatorii vor fi obligați să informeze muncitorii despre condițiile de cazare. Concret, angajatorul trebuie să asigure cazare conform standardelor de sănătate și siguranță din statul de primire. Totodată, legat de costurile de transport, angajatorul va deconta călătoria dus-întors între România și locul de muncă. În plus, vor fi stabilite condițiile pentru acordarea unui ajutor pentru hrana zilnică şi alocarea unei asigurări medicale, fie printr-un abonament medical privat, fie printr-o poliță de asigurare de sănătate valabilă pe perioada contractului, condiții valabile pentru angajații la muncă sezonieră.
O veste bună pentru românii care muncesc în Spania este aceea că pot primi salarii generoase. Limba română se află pe primul loc în topul celor mai profitabile limbi străine din această țară și este în topul celor mai bine remunerate limbi străine în Spania.