Culinar

Cel mai bun aluat pentru fursecuri. Rețeta cu care vei pregăti niște fursecuri de casă fragede și gustoase

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun aluat pentru fursecuri. Rețeta cu care vei pregăti niște fursecuri de casă fragede și gustoase
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște fursecuri de casă delicioase trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru fursecuri. Pentru a obține niște prăjituri de casă delicioase este important să pregătim mai întâi un aluat pufos și aromat. Iată rețeta cu care vei pregăti niște fursecuri de casă fragede și gustoase, ideale la mesele festive.

Cel mai bun aluat pentru fursecuri

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște fursecuri de casă fragede, gustoase și aromate trebuie să facem mai întâi un aluat fraged. Fursecurile sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple succesul culinar va fi garantat. Fursecurile pot fi făcute simple sau cu dulceață, cacao și fulgi de ciocolată, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite pentru decor, vom obține la final un deliciu spectaculos.

Pentru acest desert gustos și fraged avem nevoie de un aluat pufos și aromat. Pentru pregătirea aluatului de fursecuri vom avea nevoie de 440 g de făină, 140 g de zahăr pudră, 1 praf de sare, 360 g de unt, 200 g de nuci măcinate, esență de vanilie, coajă rasă de portocală sau de lămâie și esență de rom.

Într-un bol punem untul împreună cu esența de vanilie, zahărul pudră și sarea și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Când obținem o compoziție omogenă și cremoasă punem miezul de nucă și jumătate din cantitatea de făină. După ce amestecăm ușor, adăugăm și restul de făină.

Când am obținut un aluat omogen, se pune pe masă și se frământă ușor. Se întinde aluatul foarte bine și se înfășoară într-o folie alimentară apoi se pune la frigider pentru două ore. După aceea se scoate și se fac niște fursecuri delicioase cu ajutorul unor forme deosebite.

Pe lângă acest deliciu, pumte pregăti la mesele festive și niște plăcinte savuroase cu un aluat fraged. De asemenea, dacă ne dorim să îi cucerim pe cei de la masă cu niște cozonaci tradiționali ca în vremea bunicii, trebuie să facem mai întâi un aluat pufos și o umplutură aromată. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare și gustoase ideală este pizza făcută la tigaie cu un aluat pufos.

Rețeta cu care vei pregăti niște fursecuri delicioase

Dacă vrem să facem niște fursecuri gustoase și fragede cu un aluat pufos, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. După ce aluatul este pregătit după rețeta de mai sus, se decupează fursecurile cu ajutorul unor forme deosebite. Când sunt gata, fursecurile se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și se pun la cuptor până când se rumenesc ușor.

Dacă fursecurile sunt sub formă de cerc, atunci le putem lipi două câte două și pot fi umplute cu gem, cu ciocolată sau cu diferite creme delicioase. Peste delicioasele fursecuri se toarnă zahăr pudră, iar dacă vrem să le oferim un aspect deosebit, le putem decora și cu fulgi de cocos. Fursecurile pot fi făcute simple sau cu dulceață, ciocolată, nucă, stafide, în funcție de preferințe. Acestea sunt ușor de pregătit, sunt gustoase și ideale la mesele de sărbătoare.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște fursecuri de casă delicioase trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat. Astfel, la final vom obține un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă.

Adauga un comentariu