Prima pagină » Culinar » Rețetă pentru aluat de pizza pufos. Cum să pregătești acasă o pizza gustoasă

Rețetă pentru aluat de pizza pufos. Cum să pregătești acasă o pizza gustoasă

03 nov. 2022, 15:05,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o pizza delicioasă, trebuie să avem în vedere cea mai simplă rețetă pentru aluat de pizza pufos. Pentru a obține un blat de pizza aerat și fraged este important să ținem cont de câteva trucuri pentru un preparat culinar reușit. Iată cum să pregătești acasă o pizza gustoasă.

Rețetă pentru aluat de pizza pufos

Pizza făcută acasă este delicioasă și ideală la întâlnirile cu cei dragi sau la mesele de weekend. Pentru a obține la final o pizza gustoasă și cu blat pufos trebuie să avem în vedere câteva secrete ce ne ajută să pregătim un aluat fraged. Astfel, îi vom surprinde pe cei dragi cu un adevărat deliciu.

Când vine vorba de pregătirea aluatului, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De exemplu, dacă vor să facă niște plăcinte savuroase ca la bunica acasă, pregătesc un aluat fraged pentru plăcinta cu mere. Un desert aparte este prăjitura cu gem și ornată cu aluat răzuit. Această prăjitură este pe placul iubitorilor de deserturi tradiționale și este nelipsită de la mesele de sărbătoare.

Pentru a ne bucura la final de o pizza delicioasă este important să pregătim un aluat pufos și gustos. Pentru aluatul de pizza vom avea nevoie de 3 căni de făină, 7 g de drojdie uscată, 240 ml de apă călduță, o linguriță de sare, 2 lingurițe de zahăr și 2 linguri de ulei de măsline.

Cum să pregătești acasă o pizza delicioasă și cu blat aerat

Pentru a pregăti un aluat de pizza pufos se amestecă mai întâi drojdia în apă călduță apoi se adaugă zahărul și se lasă timp de 15 minute să se activeze drojdia. Cât timp drojdia se lasă la odihnit, se pune într-un vas mare făina, apoi sarea și uleiul de măsline și se amestecă foarte bine. Se toarnă amestecul cu drojdie și se amestecă din nou până când toate ingredientele se omogenizează.

Ulterior se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se pune aluatul la dospit într-un vas curat uns cu ulei. După două ore aluatul își va dubla volumul și va fi perfect pentru a pregăti o pizza delicioasă. Se împarte aluatul în 3 părți egale apoi se întinde foarte bine fiecare bucată de aluat.

Aluatul se modelează sub forma unor cercuri de dimensiuni potrivite și se așază în tava de copt pizza. După ce am pus aluatul la cuptor câteva minute, îl ungem cu sos apoi adăugăm pe rând și celelalte ingrediente savuroase pentru a obține o pizza irezistibilă. Pizza poate fi făcută cu carne de pui, cu mezeluri, ciuperci, măsline, boabe de porumb și multe alte ingrediente, în funcție de preferințe. Când este gata, se scoate pizza din cuptor și se servește caldă. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.

Dacă vrem să pregătim acasă o pizza delicioasă, trebuie să facem mai întâi un aluat pufos și fraged, iar succesul culinar va fi garantat. Pizza de casă este ideală la mesele de weekend sau la o întâlnire cu cei dragi, fiind un preparat gustos și ușor de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *