Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru rulouri. Rulourile pot fi umplute cu cremă de vanilie, de ciocolată sau cu diferite tipuri de dulceață, în funcție de preferințe. Petru a obține niște rulouri delicioase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged. Iată câteva secrete culinare pentru un desert gustos și rafinat.
Cel mai bun aluat pentru rulouri
Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi sunt rulourile umplute cu cremă de vanilie. Pentru acest desert, trebuie să facem mai întâi un aliat fraged și aerat.
Cel mai bun aluat pentru rulouri ne va ajuta să obținem un desert aromat, fraged și gustos. Pe lângă acest deliciu de casă putem face pentu cei dragi și un chec cu mere pufos.
La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu o negresă cu vișine. Pentur acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginaie, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei.
Rulourile făcute cu aluat fraged și umplute cu vanilie pot fi servite la mesele festive și nu numai. Acestea se fac rapid, cu câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Pentru aluatul cu care vom face niște rulouri delicioase vom avea nevoie de 500 g de făină, 250 g de unt, 50 g de zahăr, 1 ou, 10 g de praf de copt, 1 vârf de linguriță de bicarbonat, 1 linguriță de oțet, 250 ml de lapte, 2 lingurițe de esență de vanilie și 1 praf de sare. Pentru crema de vanilie vom folosi 1,5 l de lapte, 150 g de zahăr, 50 g de zahăr vanilat, 50 g de făină, 150 g de amidon, 400 g de unt și 3 lingurițe de esență de vanilie.
Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru rulouri. Într-un bol mare se freacă untul moale împreună cu zahărul apoi se adaugă oul și un praf de sare apoi esența, bicarbonatul stins în oțet, laptele și făina cu praful de copt.
Se amestecă totul foarte bine apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata se lasă la dospit timp de 30 de minute. Se întinde aluatul într-o foaie subire și se decupează în fâșii care se vor rula pe formele de rulouri. Rulourile din aluat se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 40 de minute.
După aceea se pregătește crema de vanilie. Se amestecă mai întâi laptele împreună cu făina și amidonul. Se fierbe crema la foc mic până când se îngroașă apoi se adaugă un praf de sare, zahărul și esența. Se lasă crema la răcit apoi se dă la frigider pentru câteva ore. După aceea se încorporează în cremă untul moale frecat cu zahărul vanilat. Rulourile fragede se vor umple cu crema de vanilie folosind un posh. La final se pudrează rulourile cu zahăr vanilat. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă.
Dacă vrem să pregătim niște rulouri delicioase umplute cu cremă de vanilie, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat. Rulourile cu vanilie sunt pe placul multora dintre noi, fiind ideale de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.