Actualitate

Cel mai bun truc pentru desfundare chiuvetă. Operațiunea care te ajută să cureți scurgerea rapid și ieftin

Publicat: 26 apr. 2021
truc desfundare chiuvetă
Atunci când se înfundă chiuveta nu trebuie să apelezi la instalator sau să cumperi cine știe ce soluții scumpe

Oricine ar trebui să cunoască acest truc de desfundare a scurgerii de la chiuvetă, deoarece nu se știe când te poți confrunta cu această problemă. Oricum, cel mai adesea, acestea ajung să se înfunde din cauza depunerilor de grăsime, în cazul chiuvetelor de bucătărie. Pe de altă parte, cele din baie se înfundă datorită firelor de păr dar și a scamelor. Însă pentru toate aceste inconveniente există o soluție pe cât de rapidă, pe atât de ieftină.

Țevile de scurgere de la chiuvetă, din bucătărie sau baie, ajung să se înfunde, adesea, din cauza depunerilor de grăsime ori a resturilor care trec de scurgere. Cu toate că există foarte multe produse chimice pe piață pentru remedierea acestei probleme, ai la îndemână și o soluție ieftină. Așadar, pe viitor vei putea utiliza un ingredient foarte ieftin dar și ecologic pentru a desfunda țevile de scurgere de la chiuvetă.

Truc eficient pentru desfundare chiuvetă

Înfundarea unei chiuvete este o reală problemă pentru cei mai mulți dintre noi, astfel că ajungem să apelăm chiar la un instalator. Iar acesta ne va rezolva problema contra unei sume de bani însemnate. Însă pentru a rezolva această problemă cel mai adesea este necesar un ingredient banal. Este vorba de folosirea bicarbonatului de sodiu. Tot ce ai nevoie este să torni o lingură de bicarbonat de sodiu pudră în scurgerea chiuvetei și să adaugi apoi jumătate de pahar de oțet.

Acest amestec va da naștere unei reacții care va acționa la nivelul țevilor de la chiuvetă și va permite eliberarea scurgerii. Apoi, după jumătate de oră, toarnă doi litri de apă clocotită. În acest fel, te poți asigura că țevile sunt desfundate, iar mirosul din baie sau bucătărie este împrospătat. Totodată, sistemul sanitar nu va fi afectat de substanțele folosite, care sunt ecologice.

Alte soluții pentru desfundarea chiuvetei

Pe de altă parte, ai la dispoziție și alte soluții naturale pentru a elimina depunerile care obturează scurgerea chiuvetei. Dincolo de clasica ventuză care nu ar trebui să lipsească din locuință, mai poți apela la o saramură obținută din 2 litri de apă clocotită și 5 linguri de sare. Toarnă soluția fierbinte direct în scurgere pentru a îndepărta depunerile de grăsime de pe țevi. Această soluție este ideală mai ales atunci când te confrunți cu mirosuri neplăcute degajate de chiuvetă. Combină efectele mecanice ale ventuzei cu soluția de sare și vei obține rezultate incredibile. Nu în ultimul rând, chiar și celebra băutură răcoritoare Coca-Cola te ajută să scapi de țevile înfundate. Toarnă băutura răcoritoare, adaugă bicarbonat de sodiu și oțet și vei descoperi efectele miraculoase.

Cum previi înfundarea țevilor

De asemenea, poți preveni înfundarea chiuvetei dacă respecți câteva reguli simple. Pentru ca țevile înfundate să nu îți mai dea bătăi de cap, folosește întotdeauna un filtru pentru scurgere, atât la baie, cât și la bucătărie. Astfel, resturile nu vor ajunge în țevi. Totodată, pentru a preveni înfundarea chiuvetei, folosește o dată pe săptămână apă fierbinte, pe care trebuie să o torni pe scurgerea chiuvetei. Asigură-te că temperatura apei este de cel mult 90 de grade Celsius. De asemenea, poți adăuga oțet, suc de lămâie sau pur și simplu apă simplă pentru a scăpa de problema țevilor înfundate. Iar pentru a înlătura mirosurile neplăcute de la scurgere, adaugă în apa fierbinte câteva picături de detergent de vase. În altă ordine de idei, bicarbonatul și oțetul reprezintă cel mai ieftin truc pentru desfundare chiuvetă.

Adauga un comentariu