Info Turism

Cel mai înalt ascensor din lume, situat in mijlocul naturii – FOTO

Publicat: 10 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai înalt ascensor din lume situat in mijlocul naturii - FOTO
Cel mai înalt ascensor din lume

Cel mai înalt ascensor din lume. Parcul Naţional Zhangjiajie din China găzduieşte cel mai înalt lift în aer liber din lume. Turiştii care ajung aici pot avea o panoramă asupra rezervaţiei de la impresionantă înălţime de 330 de metri.

Cel mai înalt ascensor din lume. Proiect contestat

Încă de la început au existat contestatari. Iubitorii de drumeţii montane nu au fost de acord cu amplasarea unui lift între munţi. Însă, pentru mulţi furia se va fi estompat odată ajunşi în câteva secunde în cel mai înalt vârf.

Inginerii şi muncitorii chinezi au construit în regiunea Wulingyuan cel mai mare lift în aer liber din lume, înalt de 330 de metri. Acest proiect inedit a fost extrem de contestat de organizaţiile pentru protecţia mediului, regiunea muntoasă fiind inclusă şi în patrimoniul mondial UNESCO.

Trei recorduri mondiale

Construcţia se prezintă sub forma unui lift uriaş cu pereţi de sticlă. Acesta oferă vizitatorilor privelişti uimitoare asupra zonei. Evident, proiectul a primit şi un nume, respectiv Bailong, ceea ce în traducere înseamnă sute de dragoni.

De-a lungul anilor, liftul Bailong a doborât trei recorduri mondiale: cel mai rapid lift exterior, cel mai înalt lift cu vederi şi cel mai rapid lift cu cea mai mare încărcătură de pasageri.

Adauga un comentariu