Actualitate

Cel puţin 41 de persoane au murit după un teribil accident de autobuz

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel puţin 41 de persoane au murit după un teribil accident de autobuz
TIR-ul și autobuzul implicate în accidentul rutier din Brazilia

Cel puţin 41 de persoane au murit după un accident deosebit de grav în Brazilia. Corpurile celor decedaţi s-au întins pe tot drumul. Accidentul a avut loc la aproximativ 300 de kilometri distanţă de oraşul Sao Paulo.

Vehiculele au fost sparte în bucăți, cu partea din față a autobuzului ruptă.

Zeci de persoane moarte și rănite în Brazilia

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și 10 rănite miercuri, când un autobuz și un camion s-au prăbușit în sud-estul Braziliei, a spus poliția. Autobuzul, care transporta angajați în drum spre muncă la o fabrică de textile, s-a ciocnit cu camionul chiar înainte de ora 7 dimineața pe o autostradă din afara orașului Taguai, din statul Sao Paulo, a spus poliția.

„Erau cadavre peste tot” când salvatorii au ajuns la fața locului, a spus o sursă de poliție.
„Era imposibil să se spună cine fusese în camion și cine fusese în autobuz”, a adăugat el.

Autoritățile încă investighează cauza accidentului. Numărul de morți, raportat inițial ca 32, era de așteptat să crească în continuare, a declarat poliția de stat într-un comunicat.

„Știm că există mai multe victime în epava vehiculelor, dar nu știm câte”, a spus acesta.
Poliția a spus că 37 de persoane au fost ucise la fața locului. Alți patru au murit din cauza rănilor lor la spital. Alte nouă persoane sunt în stare gravă, au spus ei.

„Într-o situație ca aceasta, transfuziile de sânge sunt esențiale și cea mai gravă este că stocurile sunt în scădere din cauza pandemiei coronavirusului”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate Jean Gorinchteyn pentru rețeaua de televiziune Globo News.

Imaginile de la fața locului au arătat vehiculele sparte în bucăți, resturi împrăștiate peste drum. Capătul frontal al autobuzului a fost complet rupt. Zeci de salvatori erau încă ocupați la fața locului. Taguai este la aproximativ 340 km (211 mile) vest de Sao Paulo, cel mai mare oraș și capital economic al Braziliei.

„Vreau să transmit condoleanțele familiilor și prietenilor victimelor acestui accident foarte cumplit”, a declarat guvernatorul Sao Paulo, Joao Doria.

Rapoartele mass-media locale spuneau că în autobuz erau 53 de persoane. Șoferul camionului ar fi supraviețuit.

În Brazilia se întâmplă frecvent accidente grave

Accidentul a fost unul dintre cele mai grave din istoria recentă din Brazilia, unde 5.332 de persoane au murit în accidente rutiere anul trecut. Totuşi, în Brazilia se întâmpla destul de frecvent evenimente rutiere grave. De exemplu, în Brazilia s-a produs acum câţiva ani un accident rutier soldat cu 15 morţi. Atunci, pe litoralul statului Sao Paolo, la 120 km de oraşul cu acelaşi nume un șofer a pierdut controlul autovehiculului, care s-a izbit de o stanca pe partea opusă a carosabilului. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat şi a căzut într-o râpă, au indicat echipele de salvare

O alta tragedie a avut loc în Brazilia când un avion cu 50 de pasageri la bord s-a prăbuşit. Toţi pasagerii au murit atunci.

Adauga un comentariu