Plante medicinale

Cele mai bune ceaiuri din plante pentru eliminarea acidului uric

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune ceaiuri din plante pentru eliminarea acidului uric
Persoanele cu un nivel ridicat de acid uric în sânge ar trebui să acorde o atenție deosebită dietei.

Persoanele cu un nivel ridicat de acid uric în sânge ar trebui să acorde o atenție deosebită dietei lor și să evite alimentele bogate în purine care cresc nivelul acestei substanțe. În plus, există remedii naturale care pot ajuta și la reducerea acidului uric.

Iata cele mai bune ceaiuri din plante pentru eliminarea acidului uric!

Infuzie de anghinare

Printre remediile naturale pentru reducerea nivelurilor de acid uric, anghinarea este unul dintre principalele alimente recomandate. Această legumă are proprietăți diuretice puternice care ajută la eliminarea purinelor din organism. Infuzia de anghinare se situează pe primul loc printre cele mai bune infuzii pentru scăderea acidului uric și pentru a o prepara veți avea nevoie sa fierbeti anghinarea aproximativ 5 minute. Trebuie apoi doar să strecurați acest ceai de anghinare și să beți un pahar înainte de fiecare masă. Puteți păstra cu ușurință această infuzie de anghinare în frigider. Profitați de prepararea infuziei și mâncați apoi anghinarea cu zeama de lămâie.

Singurul caz în care anghinarea este contraindicată este pentru persoanele cu calculi biliari sau cu obstrucție a căilor biliare, deoarece această legumă conține substanțe ale căilor biliare, care stimulează producția de bilă.

Infuzia de păpădie

Un alt remediu pe bază de plante care este foarte bun pentru scăderea acidului uric în sânge este păpădia, un depurativ foarte eficient care ajută și la eliminarea fluidelor din corp. Papadia ajuta la eliminarea acidului din urina si astfel la prevenirea acumularii excesive de acid uric si la dezvoltarea cristalelor de uree la nivelul articulatiilor.

Pregătirea ceaiului de păpădie este foarte ușoara. Beți una sau doua căni pe zi pentru a ajuta la reducerea nivelului de acid uric. Cu toate acestea, există unele cazuri în care nu se recomandă administrarea acestei infuzii:

Calculi biliari sau obstrucție a căilor biliare
Arsuri la stomac
Ulcer de stomac
Tratament continuu cu medicamente cu litiu sau potasiu.

Infuzie de coada calului

Printre cele mai eficiente ceaiuri de plante pentru eliminarea acidului uric se numără ceaiul de coadă calului, care conține o cantitate mare de săruri de potasiu. Ca urmare, printre multiplele proprietăți terapeutice ale acestei plante, sunt menționate capacitățile sale de purificare și cele diuretice.

Astfel, infuzia de coadă calului va ajuta în caz de exces de acid uric, dar consultați întotdeauna medicul înainte de a o bea. Persoanele cu următoarele caracteristici ar trebui să fie atente:

Gastrită, arsuri la stomac sau ulcere gastrice
Diabetul de tip 2
Hipotensiune arterială
Nivel scăzut de potasiu în sânge
Insuficiență cardiacă sau renală

Infuzie de frunze de mesteacăn

Infuzia de frunze de mesteacăn poate fi foarte utilă in scăderea acidului uric din organism, deoarece acționează ca un purificator de sânge și ajută la prevenirea acumulării de acid uric în organism. Pentru aceasta, este necesar să beți trei căni de ceai de frunze de mesteacăn pe zi.

Este foarte important să știm că tratamentul cu frunze de mesteacăn este total contraindicat în timpul sarcinii și alăptării, precum și pentru persoanele care iau medicamente pentru inimă sau diuretice puternice, deoarece mesteacanul poate crește efectul acestora.

Adauga un comentariu