Prima pagină » Culinar » Cele mai bune gogoși cu chefir și drojdie. Trucuri care te vor ajuta să pregătești gogoși pufoase și aromate

Cele mai bune gogoși cu chefir și drojdie. Trucuri care te vor ajuta să pregătești gogoși pufoase și aromate

06 iul. 2023, 13:28,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune gogoși cu chefir și drojdie. Delicioasele gogoși sunt pe placul tuturor, se fac rapid și pot fi servite oricând, fie la mesele de sărbătoare, alături de cei dragi, fie la orice ocazie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești gogoși pufoase și aromate.

Cele mai bune gogoși cu chefir și drojdie

Gogoșile făcute cu chefir și drojdie au o savoare aparte, sunt fragede, pufoase și aromate. Pentru a obține niște gogoși perfecte trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Când vine vorba de gogoși, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Gogoșile pot fi făcute simple sau pot fi umplute cu ciocolată, cu dulceață sau cu cremă de vanilie. Dacem vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei și să ne încântăm papilele gustative cu niște gogoși delicioase, putem să le facem cu chefir și drojdie.

Un alt deliciu al copilăriei este prăjitura negresă. Savurosul desert poate fi făcut simplu, cu fulgi de ciocolată, cu miez de nucă sau cu vișine pentru a oferi negresei un gust dulce-acrișor. Gogoșile cu chefir și drojdie sunt ideale la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Rețeta cu care vei obține niște gogoși gustoase și pufoase

Pentru gogoșile cu chefir și drojdie vom avea nevoie de 200 g de chefir, 150 g de făină, 5 g de drojdie, vanilie, jumătate de linguriță de sare, 1 ou și ulei. Mai întâi se amestecă într-un bol 200 g chefir cu un ou și esența de vanilie. În alt vas se pune făina și se adaugă drojdia hidratată în apă împreună cu jumătate de linguriță de sare. În compoziția de făină cu drojdie se pune compoziția de chefir și se amestecă foarte bine până când se obține un aluat omogen.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se ia câte o lingură de aluat și se pune în uleiul fierbinte. Se întorc gogoșile pe toate părțile pentru a se coace uniform. Când sunt gata se scot pe un șervețel de hârtie pentru a se absoarbe uleiul și se pudrează cu zahăr. Cu siguranță vom obține niște niște gogoși delicioase și pe placul tuturor celor de la masă.

Gogoșile cu chefir și drojdie au o savoare aparte, sunt fragede, pufoase și ușor de făcut. Pentru ca succesul culinar să fie garantat și să obținem cele mai bune gogoși de casă trebuie să facem mai întâi un aluat aerat. De asemenea, ingredientele trebuie să fie proaspete și alese cu grijă. Chefirul este indicat să fie la temperatura camerei, la fel și ouăle, care vor deveni spumoase. Pentru a obține un aluat de gogoși aromat putem adăuga pe lista ingredientelor și esență de vanilie, coaja rasă de lămâie sau de portocală.

Pentru a obține niște gogoși rotunde putem pune aluatul în tigaie cu lingura, iar uleiul trebuie să fie bine încins. Dacă vrem să umplem gogoșile putem opta pentru o compoziție din ciocolată, vanilie sau fructe. Gogoșile sunt ideale de servit la orice ocazie, iar rețetele pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`